Societat 20/06/2022

Educació obre la convocatòria per demanar els ajuts de menjador per al curs que ve

S’ha avançat el procediment perquè les famílies comencin el curs amb la beca confirmada

ARA Balears
2 min
Un menjador escolar, en una imatge d'arxiu.

PalmaDes d'aquest dilluns i fins al 30 de juny les famílies ja poden demanar les ajudes de menjador escolar per al curs que ve. La Conselleria d'Educació ha obert el període de sol·licitud i ha recordat que les persones que demanin l'ajuda s'han de presentar als centres educatius on els alumnes cursaran els estudis el 2022-2023 o hauran de presentar la documentació a través de la seu electrònica de la CAIB.

Enguany, la Conselleria ha decidit avançar el procediment perquè les famílies comencin el curs amb la beca confirmada. Així, dia 6 de setembre, els centres han de publicar el llistat provisional al seu tauler d'anuncis i, passat el període d’al·legacions, es donarà la llista definitiva.

Els ajuts de menjador tenen l'objectiu d'atorgar ajudes als alumnes que tinguin més dificultats per atendre el pagament d’aquest servei. Cal recordar que aquests ajuts s’adrecen als alumnes de centres públics, concertats i de centres de primer cicle d’Educació Infantil que tenguin servei de menjador.

8 milions d'euros

Aquesta darrera convocatòria, dotada de 8 milions d'euros, és la que ha tingut un pressupost més elevat per a aquest ajut. Segons han explicat, per a aquest curs 2021-2022 la dotació va ser de set milions d'euros, però no va bastar per atendre totes les sol·licituds amb dret. Per això, per al curs que ve es va ampliar amb 896.713 euros més.

 Quins són els requisits 

Es poden beneficiar dels ajuts de menjador les unitats familiars que, durant el curs escolar 2022-2023, tenen infants escolaritzats en un centre docent públic no universitari o un centre privat concertat, al segon cicle d'Educació Infantil, a Educació Primària o a Educació Secundària., a més de les unitats familiars que, durant el curs escolar 2022-2023, tenen infants escolaritzats en un centre educatiu de primer cicle d'Educació Infantil.

Els infants han de ser usuaris del servei de menjador o tenir una plaça reservada al servei de menjador per al curs 2022-2023. En cas que es compleixin els requisits exposats al punt anterior, es distingeixen dos tipus de beneficiaris.

Tipus de beneficiaris
  • Directes Són els alumnes que es troben en situació d'acolliment, són família d'una víctima de violència de gènere o tenen la condició de refugiat.
  • Per barem Són els alumnes en els quals concorren condicions econòmiques o sociofamiliars desfavorables; els que durant el curs 2022-2023 fan ús del servei de transport escolar en centres on se segueix una jornada partida perquè no disposen de cap altre centre més proper al seu lloc de residència i alumnes escolaritzats en centres educatius fora del seu municipi perquè en el seu no s'imparteixen els estudis que estan cursant.

La quantitat dels ajuts s’ha calculat a partir del preu mitjà del cost anual dels menjadors que gestiona la Conselleria d’Educació. A més, s’ha de tenir en compte que en cap cas la quantia pot ser superior al cost del servei de menjador.

Quantitat
  • Beneficiaris directes El 80% del cost mitjà del menjador (880 euros)
  • Per motius socioeconòmics - 20 o més punts: 80% del cost mitjà del menjador (880 euros) - De 15 a 19 punts: 70% del cost mitjà del menjador (770 euros) - De 10 a 14 punts: 50% del cost mitjà del menjador (550 euros) - De 5 a 9 punts: 25% del cost mitjà del menjador (275 euros)
  • Per motius de desplaçament - De 10 a 18 punts: 50 % del cost mitjà del menjador (550 euros) - De 5 a 10 punts: 25 % del cost mitjà del menjador (275 euros)
stats