Societat 04/03/2020

March demana a la ministra d'Educació que es tingui en compte l'augment constant d'alumnat a Balears

El conseller també ha traslladat a Isabel Celaá la necessitat de regular i finançar l'etapa de 0-3 anys i promoure l'FP per combatre l'abandonament escolar

Ara Balears
2 min
El conseller Martí March reunit a la ministra d'Educació

PalmaEl conseller Martí March ha demanat a la ministra Isabel Celaá, aquest dimecres a una reunió a Madrid, que tingui en compte el creixement constant d’alumnat de Balears. El suport a l’educació 0-3 anys i l’impuls de l'FP són temes que March també ha posat damunt la taula.

El conseller ha destacat el fet que la LOMLOE reculli el criteri d’insularitat. “Això és especialment important per a les Balears ja que és imprescindible disposa d'un reconeixement específic que permeti compensar les dificultats associades al fet insular que, en el nostre cas, s’afegeix a un increment constant de l’alumnat, a raó d’una mitjana de dos mil alumnes nous cada any”, ha afirmat. En aquesta línia, March ha remarcat la importància d’impulsar els programes de cooperació territorial d’acord amb les necessitats de les comunitats autònomes.

March també ha traslladat a la ministra la necessitat de simplificar els currículums actuals, apostant per un ensenyament més competencial, que ajudi a reduir les taxes de repetició de curs. A la trobada s’han tractat altres matèries, com el canvi d’accés a la Funció Pública Docent, la necessitat de posar en marxa una llei d’estudis superiors artístics i de regular de manera més clara els centres integrats d’FP, actuar contra la segregació escolar per motius socioeconòmics o de qualsevol tipus i la possibilitat de revisar els títols que habiliten per a la funció docent.

La reunió s’emmarca en la ronda de contactes que la ministra està mantenint amb els consellers autonòmics d’Educació per tal de posar en comú les línies generals del seu departament en aquesta nova legislatura. El conseller ha aprofitat la trobada per mostrar suport al projecte de llei educativa (LOMLOE) que impulsa el Ministeri, “molt coincident en l’esperit de l’avantprojecte de llei d’educació que estam tramitant a Balears”.

stats