Societat 14/03/2024

Educació incrementa el nombre d'auxiliars educatius i d'orientadors als centres

La Conselleria treballa per incorporar la figura dels psicòlegs a les aules el curs que ve

ARA Balears
1 min
Un grup d’alumnes de primària fent classe en una aula d’una escola de la localitat de Randers, a Dinamarca.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats incrementarà el nombre d'Auxiliars Tècnics Educatius (ATE) i els equips d'orientació en els centres educatius de les Illes Balears el curs que ve. En total, es disposarà de 397 places d'ATE a jornada completa. Pel que fa als centres concertats, Vera ha explicat que s'augmentarà el concert per tal que també disposin, com a mínim, d'un ATE a jornada completa. En el cas de l'escola pública, es passarà de 321 professionals el setembre de 2023 als 397 actuals. En el cas de la concertada, de 74 a 119.

Pel que fa als serveis d'orientació, Vera ha dit que tots els centres de dues línies tindran un orientador a jornada completa, mentre que els centres d'una línia i els unitaris tindran un orientador dos o tres dies per setmana. La pública passarà de tenir-ne 262 el setembre de 2023 a 314 el setembre de 2024, mentre que la concertada passarà de 44 a 64.

Més Equips d'Atenció Primerenca

També s'incrementarà la dotació dels Equips d'Atenció Primerenca (EAP), per fer front a l'ampliació de l'oferta en el primer cicle d'Educació Infantil. Així, la Conselleria també ha previst un increment dels professionals dels EAP, que passaran dels 97 actuals a 127 a principi de curs.

El conseller Vera també ha parlat de la necessitat de la presència de psicòlegs als centres educatius i ha indicat que la Conselleria redactarà un protocol d'actuació de manera conjunta amb el Col·legi de Psicòlegs de les Illes Balears per implantar la figura d'aquests professionals als centres. Aquesta mesura forma part del Pla estratègic interinstitucional de salut mental, coordinat per les conselleries de Salut, Educació i Famílies i Afers Socials. Vera ha avançat que els psicòlegs treballaran en la prevenció i intervenció als centres educatius.

stats