Societat 04/04/2022

Educació contractarà deu auxiliars tècnics educatius per a aquest curs

Els nous professionals s'incorporaran a la feina enguany

ARA Balears
1 min
Infants al pati d'una escola durant la pandèmia.

PalmaEls centres educatius de les Balears tindran aquest curs deu nous auxiliars tècnics educatius per poder donar resposta als requeriments dels alumnes amb necessitats educatives especials (NEE). El Govern ho ha confirmat aquest dilluns després d'haver aprovat la dotació econòmica per poder contractar-los.

La creació i la dotació d’aquestes deu noves places són la resposta a un informe de la Conselleria sobre la necessitat de dotació de llocs de treball de la categoria professional d’auxiliar tècnic/a educatiu/iva (ATE) als sectors de Palma (3), Inca (2) i Manacor (2), a Mallorca; de Maó (1), a Menorca, així com d’Eivissa (1) i Formentera (1), per a aquest mateix curs.

A més, un informe també exposa que cada vegada hi ha més demanda del suport que proporciona el professional ATE en els centres públics docents.

L’aposta per una escola inclusiva de qualitat, l’augment del nombre d’alumnes amb un diagnòstic NEE i, d’altra banda, la demanda per part de les famílies d’escolaritzar els seus fills amb NEE a centres educatius ordinaris fan que els recursos d’ATE disponibles siguin insuficients per donar resposta a una escolarització de qualitat que la llei garanteix.

stats