Societat 20/03/2024

Educació blinda l’entrega dels exàmens de Selectivitat en castellà i català

L'any passat ja es van repartir en les dues llengües, però ara el PP ha canviat la normativa per garantir que sempre es reparteixin també en castellà

ARA Balears
1 min
Alumnes preparats per fer un examen, durant la Selectivitat 2023 a la UIB.

PalmaLa Conselleria d'Educació de les Illes Balears ha canviat la normativa i a partir d'enguany (2024) oferirà els exàmens de Selectivitat en castellà i català a tots els alumnes. Així es va publicar aquest dimarts al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Cal recordar que fins al moment tots els exàmens s'entregaven en català i només aquells alumnes que volien fer-lo en castellà ho havien de sol·licitar explícitament.

Així, a partir d'enguany, Educació tindrà ja preparats els exàmens amb els anunciats en les dues llengües. Aquesta mesura arriba després que l'any passat la UIB decidís ja repartir els exàmens també en castellà pel recurs judicial que va presentar l'Associació PLIS Educació al TSJIB, que denunciava que oferir els anunciats de les proves escrites només en català "vulnerava drets fonamentals".

Ara, un any després, el Govern del PP i la Conselleria d'Educació liderada per Antoni Vera han decidit canviar la normativa per tal de garantir que els exàmens de les proves PBAU s'entregaran, també, en castellà.

stats