Societat 16/04/2024

Educació anuncia que les noves escoles hauran de tenir línia 0-3 anys

El nou pla d'infraestructures recollirà aquest canvi, amb el qual es pretén combatre el dèficit de places d'aquesta etapa

1 min
Un infant en una escoleta.

PalmaEl Conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha anunciat al Parlament que, per posar fi a la manca de places 0-3 que pateixen les Balears, el nou pla d'infraestructures educatives establirà que tots els centres educatius d'Infantil i Primària (CEIP) públics que es construeixin, o aquells en què es faci una reforma integral, hauran d'incorporar la línia 0-3.

Vera ha fet aquest anunci en resposta a la pregunta formulada pel diputat socialista Álex Pitaluga, qui ha retret al Govern que "prefereixi donar suport a les escoletes privades que a les públiques", i ha demanat que "pensi en l'educació i no a afavorir una sèrie d'empreses".

Linia d'ajudes per a les places concertades

Sobre aquest tema, Vera ha insistit en el compromís de la Conselleria de construir noves places públiques 0-3 anys, encara que ha reiterat que els tràmits "no són senzills" i que fer un projecte, licitar-lo, executar-lo i justificar la despesa "és moltes vegades complicat i just de temps". "No podem construir tan ràpid com voldríem", ha reconegut. Educació, ha dit, traurà una línia d'ajudes destinades a places concertades de 0-3, "perquè és necessària l'escola concertada per posar a l'abast de les famílies places gratuïtes al més ràpid possible, sobretot en municipis amb la llista d'espera més elevada". Per tant, davant "la necessitat de més places", ha anunciat que el pla d'infraestructures plantejarà que tots els nous CEIP incorporin línies educatives 0-3 i, a més, ha avançat la creació de places en centres públics que disposin d'espai suficient amb vista al pròxim curs.

stats