Societat 24/10/2023

Dotze col·lectius demanen explicacions al Consell de Menorca per la intenció de modificar la Llei del Camí de Cavalls

Entenen que hi ha oferta suficient per pernoctar i veuen innecessària la modificació

Iván Martín
1 min
Tram del Camí de Cavalls.

MAÓUna dotzena de col·lectius que mantenen relació amb el Camí de Cavalls han enviat un escrit al president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, per demanar explicacions i transmetre la intranquil·litat que ha generat l'anunci de modificar la Llei del Camí de Cavalls, amb l'objectiu de poder oferir serveis.

Les entitats, associacions i col·lectius que donen suport a l'escrit són usuaris habituals del Camí de Cavalls i coneixen les necessitats que aquest recorregut presenta en alguns indrets concrets, com la problemàtica de l'erosió important d'alguns trams de pendents o la dificultat de pas per als cavalls. La Coordinadora del Camí de Cavalls, la Unió Excursionista de Menorca, els Amics del Camí d'en Kane, el GOB, la Penya Ciclista Ciutadella, la Coordinadora de Camins de Menorca, l'Associació de Vesins d'Es Castell, el Centre d'Estudis Locals d'Alaior, l'Associació de Vesins de Ferreries, l'Associació de Vesines d'Es Mercadal i la Federació d'Associacions de Vesins de Menorca signen l'escrit dirigit a Adolfo Vilafranca.

Aquests col·lectius entenen que, amb l'ús d'allotjaments turístics a les urbanitzacions costaneres, les possibilitats d'agroturismes i la nova figura de les agroestades creada pel Pla territorial, la potencial demanda de pernoctacions i serveis per part de gent que vulgui transitar en dies consecutius queda coberta. És per aquest motiu que volen traslladar la inquietud davant l'anunci fet pel Consell i el Govern balear, i demanar poder conèixer concretament les actuacions que es voldrien dur a terme i que requereixen la modificació de la llei.

stats