Societat 05/03/2020

La dona agafa protagonsime dins l'empresa familiar de Balears

La xifra de dones en l'alta direcció d'empreses de les Illes supera la mitjana de l'Estat

Ara Balears
1 min
Maite Antón, Esther Vidal, Encarga Piñero, Inés Juste y Manuel Bermejo

PalmaUn estudi sobre El rol de la dona a l'empresa familiar de Balears, basat en les companyies que formen part de l'Associació Balear de l'Empresa Familiar (ABEF), demostra que de cada vegada hi ha més dones amb més protagonisme dins la companyia. De fet, un dels resultats més rellevants és l'alt percentatge de la figura femenina dins l'alta direcció i com a primer executiu. Aquesta xifra supera amb diferència la mitjana de l'Estat, que es troba en el 10% de dones en càrrecs d'alta direcció.

L'anàlisi demostra també que en el 90% de les empreses estudiades hi ha dones accionistes i en més de la meitat dels casos, un 57% formen part de la generació fundadora, un fet que romp l'antic model en què l'home solia assumir la creació de l'empresa.

La dona també obté protagonisme en el consell d'administració. De fet, en tres de cada quatre empreses la figura de la dona supera el 25% en aquests òrgans, mentre que en una de cada tres les dones són a la presidència.

Davant aquests resultats, la presidenta de l'ABEF, Esther Vidal, ha comentat que "es demostra que comença a prevaler la cultura del mèrit i les dones poden avançar en la seva carrera professional".

La presentació de l'estudi ha acabat amb una taula redona en la qual han participat Inés Juste, presidenta del Grup Juste; Maite Antón, gerent del Grup Antón i presidenta de l'Associació Alacantina de l'Empresa Familiar, i Encarna Piñero, CEO del Grupo Piñero.

stats