Societat 21/06/2018

Dolors Sabater: "El PSC ha caigut a la trampa d'Albiol"

L'exalcaldessa veu "humiliant" que Pastor sigui alcalde "sota la direcció" del líder del PP

Ara
2 min
Encaixada de mans entre Dolors Sabater i el que ja és el nou alcalde de Badalona, el socialista Àlex Pastor

BarcelonaDolors Sabater s'ha despertat avui encara paint la moció de censura que ahir la va desbancar de l'alcaldia de Badalona i va designar com a successor el socialista Àlex Pastor, amb només tres regidors i el suport del PP de Xavier García Albiol i Cs. "Es confirma que el PSC ha caigut a la trampa d'Albiol", ha defensat Sabater en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha destacat que els socialistes hauran de governar "amb el suport permanent" dels populars. Sabater ha lamentat que el ple d'ahir ja va deixar clar el "protagonisme" que tindria Albiol en l'etapa que s'obre ara. Una de les primeres decisions que ha pres el nou govern ha sigut despenjar de la Casa de la Vila la pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics.

La ja exalcaldessa ha considerat "humiliant" que Pastor tirés endavant amb la moció de censura amb "tot el que li va arribar a dir" Albiol, que va ser molt dur amb el nou alcalde, en la seva intervenció, i que ho faci "sota la direcció" del líder del PP. "Vostè assoleix un repte molt important, perquè governarà amb només tres regidors i 24 serem a l'oposició. Amb tres regidors haurà de gestionar sis districtes, 18 regidories executives i sis empreses municipals", li va etzibar el líder del PP deixant clar que l'any que queda de mandat ja servirà de precampanya.

L'exalcaldessa de Badalona considera que tot i que alguns dels seus gestos hagin pogut incomodar el PSC, això no justifica que s'hagi "deixat de mantenir la línia vermella perquè el PP d'Albiol torni a tenir importància política a la ciutat'.

Pel que fa a l'escenificació d'ahir, en què el líder del PP va demanar un recés abans de comunicar si els seus regidors donaven suport o no a Pastor, Sabater ha defensat que tot formava part de l'estratègia d'Albiol per tenir protagonisme i ha assegurat que el seu grup continuaria la feina des de l'oposició. Sabater intentarà tornar a l'alcaldia a les eleccions municipals de l'any que ve.

stats