Societat 13/02/2018

Un documental en 360º narra la crisi humanitària a la Mediterrània

El Laboratori de Tecnologies i de la Informació Multimèdia (LTIM) de la UIB ha produït un documental sobre l'experiència dels voluntàris de PROEM-AID amb una tècnica innovadora

Maria Cifre
2 min
Fotograma del documental

PalmaDes de l'any 2015, més d'un milió de persones han travessat la mar Egea des de Turquia cap a Grècia. Milers ho han fet a través dels vint quilòmetres que separen la costa turca i l'illa grega de Lesbos, en un periple de gran perillositat, atès el risc de naufragi de les embarcacions i les precàries condicions en què es fan a la mar.

L'associació sense ànim de lucre PROEM-AID, des de desembre de 2015, és present a la costa est de Lesbos amb l'objectiu d'auxiliar les persones que volen arribar a Europa fugint de la guerra i la fam als seus països d'origen. L'entitat està integrada per professionals dels serveis d'emergència com bombers, bussejadors, nedadors de rescat i sanitaris que de manera voluntària apliquen la seva experiència en el rescat en alta mar d'aquestes persones que es troben en una situació d'extrema vulnerabilitat.

Manuel Elviro Vidal és un dels voluntaris i alhora és col·laborador del Laboratori de Tecnologies i de la Informació Multimèdia (LTIM) de la UIB. Treballant de manera conjunta ha sorgit un documental que explica l'experiència dels voluntaris de PROEM-AID a Lesbos.

L'audiovisual se serveix dels darrers avanços en tecnologies digitals per donar forma a un projecte audiovisual enregistrat en 360 graus mitjançant un sistema de sis càmeres. Es tracta d'un projecte interactiu que permet a l'usuari avançar per la pista de 360º i accedir a continguts extres enllaçats sobre altres punts d'interès del documental.

El vídeo ha donat lloc a una aplicació web interactiva a través de la qual el públic pot interactuar amb els continguts i, a més, es pot enregistrar el comportament precís de cada usuari en temps real. L'objectiu és poder analitzar-lo per comprendre les decisions i opcions de navegació dels usuaris en aquest format innovador i millorar-ne l'ús.

Podeu veure i interactuar en el documental aquí.

stats