Societat 15/11/2022

Els doctors de la UIB Jaume Flexas i Antoni Sureda, entre els investigadors més citats del món

El rànquing internacional HCR els situa entre els més rellevants dels seus àmbits de coneixement

ARA Balears
1 min
Campus universitari de la UIB

PalmaEls professors de la UIB Jaume Flexas i Antoni Sureda estan entre els investigadors més influents del món, segons el rànquing internacional Highly Cited Researchers 2022, de Clarivate. Tots dos tenen de diversos treballs situats entre l'1% dels més citats del seu camp d'estudi i durant un mateix any.

Aquest rànquing es basa en les dades i anàlisis fetes per Clarivate i identifica anualment uns 6.600 investigadors de tot el món que han demostrat una influència significativa en els seus àmbits de coneixement a través de la publicació de múltiples articles altament citats durant la darrera dècada.

El doctor Jaume Flexas és catedràtic de Fisiologia Vegetal i membre del grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies (PLANTMED) i de l'Institut d'Investigacions Agroambientals i d'Economia de l'Aigua (INAGEA). La seva recerca se centra principalment en l'estudi de la fotosíntesi; particularment, en els mecanismes de difusió de CO2, la seva ecofisiologia i evolució.

Antoni Sureda Gomila és catedràtic de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i membre del grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de la Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CiberOBN) i del IUNICS. La seva recerca se centra en estudis d'intervenció nutricionals basats en modificacions de la dieta.

stats