Societat 17/09/2019

Docents pel Futur fa una crida a la vaga pel clima del 27 de setembre

De moment, UOB i Sindicat Alternativa han donat suport legal a la vaga de 24 hores i l'stei ha convocat una aturada de 11 a 14

Maria Fuster
2 min
Joves pel Clima insta els partits que declarin l'emergència climàtica a les Balears

PalmaDocents pel Futur demana a mestres i professors que s’uneixin a la vaga mundial pel clima de dia 27 de setembre. Fins ara, Sindicat Alternativa i UOB han manifestat el seu suport legal a la vaga i l'STEI ha convocat una aturada de les 11 a les 14 h.

El portaveu de Sindicat Alternativa, Miquel Àngel Santos, explica que després de consultar els seus afiliats, amb una alta participació, "el 78,8% dels afiliats participants ha donat suport a la convocatòria legal de vaga". Per la seva banda, el secretari general de l'STEI, Cosme Orell, ha comentat que convoquen un aturada per a dia 27 de tres hores, d'11 a 14 h, perquè els professors puguin donar suport a la mobilització i alhora no generi molèsties per a "l'escola matinera, el menjador i les activitats extraescolars".

La plataforma fa una crida als docents a participar en la vaga o la possible aturada de tres hores, convocades pels sindicats d’ensenyament per al 27 de setembre. Docents pel Futur entén que la participació en aquesta vaga és un gest valuós de suport a la joventut que es mobilitza pel seu futur i és una manera de participar en un moviment global que cada vegada ha de ser més fort.

El col·lectiu proposa a les escoles que s’uneixin a la campanya Escoles pel Futur i que facin activitats de dia 20 a dia 27. El col·lectiu Docents pel Futur preveu un seguit d'actuacions per a la setmana del 20 al 27 de setembre. "Hi ha una bona acollida, els companys estan molt receptius", assegura la portaveu Tona Fuster, qui també reconeix que com que la plataforma és de recent creació, hi ha centres que "hi poden voler participar però no saben com contactar amb nosaltres. Per això hem creat una adreça electrònica, docentspelfutur@gmail.com, per poder millorar la coordinació".

Una de les activitats acordades per dur a terme als centres és l'adhesió a la campanya Escoles pel Futur, que es podrà materialitzar amb fotografies que es difondran pels mitjans de comunicació i les xarxes socials, segons explica Fuster, i a Instagram i Twitter "amb el hastag #escolespelfutur".

La plataforma també convoca els docents a la concentració de divendres 20 de setembre, a les 18 h a la plaça de Cort, organitzada per grups ecologistes de Mallorca (GOB, Terraferida, Fridays for Future, Extinction Rebellion, Amics de la Terra, Plataforma Antiautopistes, LINCC i Docents pel Clima) i que marcarà l’inici a Mallorca de la Setmana Global d’Acció pel Clima.

Durant la setmana, Docents pel Futur promourà activitats als centres educatius entorn de la crisi climàtica i el medi ambient i instarà a compartir-les, de manera que es faci visible el compromís de l’escola amb la nova resposta global a la crisi ambiental i a fi d’anar creant una xarxa d’Escoles pel Futur plena de contingut.

També proposen als centres educatius organitzar activitats simbòliques per a dia 27. Aquesta proposta és complementària a la vaga, ja que els estudiants de fins a 2n d’ESO han de quedar als centres. Docents pel Futur proposarà al professorat que quedi als centres que faci amb l’alumnat actes simbòlics com llegir textos o cantar cançons al·lusives a la necessitat de protegir el medi ambient.

stats