Societat 07/09/2019

"Estam educant el futur de la societat, el planeta és per a ells"

Tona Fuster és portaveu de Docents pel futur, una plataforma que neix per acompanyar els joves en la seva lluita contra el canvi climàtic

Maria Fuster
2 min
"Estam educant el futur de la societat, el planeta és per ells"

PalmaUna setantena de docents de tots els cicles, de centres públics i privats, juntament amb la majoria dels sindicats i representants de Fridays for futur, han assistit aquest dissabte a l'assemblea inicial de Docents pel futur, que vol acompanyar els joves en la seva lluita contra el canvi climàtic. "Estam educant el futur de la societat, el planeta és per a ells", assenyala Tona Fuster, una de les portaveus d'aquest ens que ja es prepara per a les mobilitzacions previstes per a final de setembre.

A la trobada s'han constituït, entre d'altres, comissions de treball, com mobilització, sensibilització, ecologització, comunicació i coordinació, segons ha explicat Fuster, qui també incideix en la necessitat de posar-se en marxa contra l'emergència del canvi climàtic. La portaveu es mostra satisfeta amb la participació de professors des d'Infantil fins als cicles superiors i ha remarcat la importància de fer de "pont entre els joves de la Universitat i els més joves, com els d'Educació Secundària"

D'altra banda, també ha fet una crida als sindicats perquè convoquin una vaga per a dia 27 de setembre per facilitar als docents que vulguin anar a la manifestació que puguin fer vaga si és la seva decisió. Alhora creu que s'ha de promoure i facilitar la participació de l'alumnat que s'està mobilitzant en aquest sentit. Fuster també ha recordat que dia 20 horabaixa hi ha convocada una concentració a Cort i espera que sigui multitudinària per part de joves i docents.

L'inici del grup es remunta a la jornada de vaga mundial del 24 de maig passat, quan un grup de docents vàrem fer públic un manifest amb més d’un centenar de signatures de docents diversos amb la voluntat d’acompanyar i reforçar les manifestacions dels joves contra l’emergència climàtica i la inacció dels polítics.

Docents pel futur vol ser part del moviment global Teachers for future i alhora estar arrelat a la nostra terra davant els problemes ambientals que són, en part, compartits i, en part, diferents de la resta del món.

stats