Societat 14/03/2022

Docents d'Eivissa critiquen el "menyspreu" d'Educació per no participar en la redacció dels nous currículums

Consideren "ridícul" el termini de cinc dies per fer-hi al·legacions

ARA Balears
1 min
Una aula buida.

PalmaL'Associació Professional de Docents d'Eivissa (APDE) ha criticat la Conselleria d'Educació perquè no han pogut participar en la redacció dels nous currículums per a Educació Infantil i Primària, segons ha informat Europa Press. Han considerat que aquests fets demostren el "menyspreu" de l'Administració cap al col·lectiu. Cal recordar que en els nous currículums hi treballa un equip de tècnics d'Educació, amb més d'una cinquantena de docents de totes les etapes educatives.

L'APDE ha denunciat que es donin només cinc dies per fer esmenes i al·legacions: "És un termini ridicul per reflexionar i fer aportacions", ha afirmat. A més, ha defensat que l'elaboració del contingut curricular "és crucial" per aconseguir l'èxit en els sistemes educatius. "Són fonamentals per a la transformació que la nova normativa [la LOMLOE] preveu, encara que els docents no hagin pogut participar-hi de manera real", ha afegit.

Segons aquest col·lectiu de docents, es tracta d'una oportunitat "única" per introduir canvis signiticatius en els contignuts, l'orientació i els elements metodològics, per la qual cosa es necessita "una profunda reflexió en la qual els claustres puguin contribuir". Per acabar, ha tornat a criticar que la Llei d'educació de les Balears "no ha comptat amb la veu dels docents".

stats