Societat 08/04/2022

Una cinquantena de persones del col·lectiu LGTBI es manifesten davant La Casa del Libro

Una quarantena de persones s’han manifestat a les portes de la llibreria de Palma

A. T.
2 min
Concentració LGTBI+ davant La Casa del Libro de Palma

PalmaUn dispositiu policial amb cinc agents i dos furgons ha contingut la concentració convocada per Ben Amics a les portes de La Casa del Libro. L’entitat LGTBI ha duit una quarantena de persones a manifestar-se contra la presentació del llibre Nadie nace en un cuerpo equivocado: éxito y miseria de la identidad de género, dels autors José Errasti i Marino Pérez, ambdós psicòlegs. 

“Aquest llibre atempta contra la dignitat de les persones trans. Lamentam que hi hagi empreses i institucions que donin veu a aquestes idees”, ha manifestat la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado. Per la seva banda, Errasti i Pérez, han assegurat que han patit un episodi de “cancel·lació”, en referència al boicot d’aquest matí a la Universitat de les Illes Balears (UIB), fet que han quallificat de “censura”. Una cinquantena de persones han assistit a la presentació, durant la qual no s’han deixat de sentir botzines.

A la concentració han acudit bona part de les persones que han participat en la prostesta de la Universitat de les Illes Balears (UIB) aquest matí. Amb pancartes i crits, prop d'una centena de persones del col·lectiu LGTBI han denunciat que "les vides trans no són teories" i han assegurat que, amb aquest acte, "la UIB és còmplice de transfòbia". Mentre el grup estava protestant, algunes persones que estaven a favor de la presentació s'hi han enfrontat i els han retret la seva posició.

En vista de la protesta que hi havia convocada, el Consell de la Direcció de la UIB ha decidit suspendre en darrer moment la conferència dels dos autors, els psicòlegs José Errasti i Marino Pérez, fet que ha provocat un enfrontament a les portes del campus. La Universitat ha argumentat que "no es podia garantir el desenvolupament normal de l'acte arran de les protestes convocades" i, per això, han decidit suspendre l'acte.

Així i tot, no s'han pogut evitar els moments de tensió davant la Facultat de Psicologia –des d'on s'havia convocat l'acte–, on s'han increpat grups que estaven a favor i en contra d'aquesta conferència. Durant l'estira-i-arronsa, que ha durat prop d'una hora, hi ha hagut moments de tensió en què una de les dones que volien assistir a la presentació s'ha empès amb un membre del col·lectiu trans.

stats