Societat 07/02/2024

Els directors de Menorca es posicionen a favor de l'escola en català

Ara com ara, vuit centres de l'illa, tres dels quals són CEIP, s'han sumat a la campanya 'La llengua no es toca'

1 min
CEIP Castell de Santa Agueda (Ferreries)

PalmaL'Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària de Menorca (Adipme) s'ha sumat finalment a la Xarxa Educativa per la Llengua de l'OCB, a partir de la qual s'ha articulat la campanya 'La llengua no es toca', a la que ja s'han adherit centenars de centres d'arreu de les Illes Balears. Així ho expliquen fonts de la Xarxa a l'ARA Balears i ho confirma una directora de l'illa que forma part de l'associació.

Cal recordar que, malgrat que Menorca és l'illa on tradicionalment el català ha tingut més fortalesa, com és encara en l'actualitat, el ritme d'adhesions individuals dels centres educatius de l'illa ha estat molt inferior a allò que s'esperava. De fet, ara com ara només 8 centres s'han sumat al moviment, enfront dels 14 que ho han fet a Eivissa, una illa on la situació del català és més precària a escala social i, per tant, també dins les aules.

Vuit centres diuen que 'la llengua no es toca'

Els centres menorquins que, de moment, han dit que 'la llengua no es toca' són l'IES Biel Martí, l'IES Josep Maria Quadrado, el CEIP Margalida Florit, el CEIP Es Castell de Santa Àgueda, l'IES Pasqual Carbó, el CEIP Pere Casasnovas, l'IES Cap de Llevant. l'IES Josep Miquel Guàrdia i l'IES Maria Àngels Cardona.

stats