Societat 17/11/2020

Dimecres comença el judici per la internalització dels informatius d'IB3

Més de 100 treballadors han interposat demandes contra l'ens públic i l'empresa adjudicatària

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'IB3. / ISAAC BUJ

PalmaEl jutjat Social número 3 de Palma acollirà aquest dimecres 18 de novembre a les 11 h el primer judici per la internalització dels informatius d'IB3. Es jutjaran les demandes dels primers deu treballadors, del total de 134, que varen demandar l'ens i de radiotelevisió pública i l'empresa adjudicatària des del 2017, Liquid Media S.L.

Els treballadors varen anunciar que continuaren endavant amb les demandes el 10 de febrer d'aquest any després que l'acte de conciliació al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) acabàs sense acord. Els nou membres del comitè i una treballadora havien presentat el passat 23 de gener de manera conjunta un intent de conciliació previ a les demandes.

Segons va explicar el comitè aleshores, la via judicial és "l'única" que queda per "posar fi a un sistema d'externalització que perjudica tots els treballadors subcontractats". "Volem que la justícia dictamini sobre la legalitat de l'actual sistema i si tenim dret a ser treballadors d'IB3 en igualtat de condicions amb el personal de l'ens públic", varen assegurar en un comunicat.

Aquesta acció legal arriba després de 15 anys de subcontractes que "han provocat una gran degradació de les condicions laborals", va denunciar el comitè dels informatius aquest dilluns en un comunicat difós a les xarxes socials. El judici, a més, es fa justament quan Liquid Media S.L. –del grup Mediapro– ha perdut la nota licitació dels informatius davant Dalton Audiovisual –del grup Lavínia.

"Els treballadors subcontractats dels informatius defensam que només posant fi al sistema d'externalització podrem aconseguir millores laborals substancials", asseguren. Amb aquests canvis també pretenen "evitar la fugida del talent i garantir un servei informatiu públic de qualitat, com mereixen els ciutadans de les Balears".

stats