Els treballadors dels informatius demandaran IB3 després de no haver arribat a cap acord al TAMIB

A l'acte de conciliació hi han assistit el director general i la gerent de l'ens públic, Andreu Manresa i Margarita Cardona, i una representant legal de Liguid Media SL

Els treballadors dels serveis informatius d'IB3 Televisió i Ràdio demandaran IB3 i Liquid Media per lluitar per la seva internalització, després que l'acte de conciliació al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) hagi acabat aquest dilluns sense acord. Els nou membres del comitè i una treballadora havien presentat el passat 23 de gener de manera conjunta un intent de conciliació previ a les demandes.

A l'acte de conciliació hi han assistit el director general d'IB3, Andreu Manresa; la gerent d'IB3, Margarita Cardona, i una representant legal de Liguid Media SL.

El comitè d'empresa ha informat mitjançant un comunicat que els advocats han iniciat els tràmits per presentar demandes per cessió il·legal de treballadors contra IB3 i Liquid Media SL, del grup Mediapro. "El sentit d'aquestes demandes és aconseguir la internalització de tot el personal de la contracta de Liquid Media a l'ens públic de radiotelevisió de les Illes Balears. Desenes de companys subcontractats ja han iniciat els tràmits per presentar demandes en el mateix sentit", diu el comunicat.

Segons el comitè, la via judicial és "l'única" que queda per "posar fi a un sistema d'externalització que perjudica tots els treballadors subcontractats". "Volem que la justícia dictamini sobre la legalitat de l'actual sistema i si tenim dret a ser treballadors d'IB3 en igualtat de condicions amb el personal de l'ens públic", ha afegit el comunicat. Aquesta acció legal ha arribat "després d'anys de reclamacions" per part dels treballadors subcontractats, tant a IB3 com al Govern i els partits polítics. 

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF