Societat 27/12/2020

Unes 200 persones formen una cadena humana per celebrar la Diada de Mallorca

El covid-19 obliga el Bloc d'Unitat Popular a replantejar la tradicional manifestació

Catalina Riera
1 min
Cadena Humana

PalmaUnes 200 persones s'han reunit aquest diumenge per celebrar la Diada de Mallorca. Ho han fet amb una cadena humana que ha ocupat gran part de la muralla de Palma. "Sabíem que enguany seria una Diada diferent a causa del covid-10. Fer-ho amb una cadena humana era la millor manera de replantejar la tradicional manifestació", ha dit el portaveu de Bloc d'Unitat Popular, Balti Picornell.

Picornell s'ha mostrat satisfet amb la participació de la Diada i l'ha qualificada "d'èxit". "Aquesta mobilització demostra que a Mallorca tenim un poble viu i digne, que està disposat a lluitar pels seus drets i la seva terra", ha dit.

"Tenim davant un estat que no ens reconeix com a poble sobirà. Els mallorquins volem fer el nostre propi camí i decidir sobre el nostre model econòmic, sobre com construïm una societat més justa i protegim la nostra llengua i territori. Volem avançar amb la resta de Països Catalans cap a l'horitzó de la llibertat", ha dit Picornell.

Aquesta cadena humana s'ha fet amb el suport de Crida per Palma, l'Ateneu de Felanitx i entitats de la Plataforma 31D. "Junts hem demostrat que la Diada de Mallorca està més viva que mai", ha manifestat Picornell. "El poble de Mallorca envia una salutació molt especial a les persones que paguen el seu compromís en l'autodeterminació del nostre poble, a la presó i l'exili. Som aquí amb ells", ha dit.

stats