Societat 13/07/2021

El primer dia d'antígens massius a contactes estrets deixa 43 positius per covid-19 a Menorca

L'operatiu es mantindrà actiu fins que els contagis no es redueixin

Iván Martín
1 min
Imatge corresponent a la UVAC de la zona de Maó.

MaóLes Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC) de Maó i Ciutadella han detectat un total de 43 infectats durant la primera jornada de proves d'antígens a contactes estrets de persones positives en covid-19, segons ha confirmat l'àrea de Salut de Menorca. En concret, aquest dilluns s'han fet 399 proves d'antígens, 43 de les quals han resultat positives, cosa que representa una taxa de positivitat d'un 10,7%.

L'objectiu de l'operatiu és ajudar a identificar els portadors del virus, en un moment en què les UVAC estan desbordades arran de l'allau de contactes estrets de persones contagiades, fet que dificulta que altres usuaris puguin contactar amb el dispositiu sanitari a través els canals habituals. A més, amb la intenció de no col·lapsar els laboratoris, el primer examen de diagnòstic serà amb una prova d'antígens i no una PCR. D'aquesta manera, la primera prova es farà amb antígens, mentre que la segona es farà deu dies després amb una PCR.

Les persones que considerin que són contacte estret d'un positiu o tinguin símptomes de la malaltia poden sotmetre's a la prova sense necessitat de demanar cita prèvia, als envelats situats a l'exterior del centre de salut de Dalt Sant Joan, a Maó, i del Canal Salat de Ciutadella. L'àrea de Salut de Menorca recorda la importància d'aïllar-se durant els deu dies posteriors al contacte amb un positiu per poder reduir el nombre de contagis. Les persones amb la pauta de vacunació completa podran evitar el confinament, tot i que no podran fer vida normal durant uns dies i hauran d'evitar el contacte amb persones vulnerables o que no estiguin vacunades.

stats