Societat 06/07/2021

El primer dia de cribratge a Ciutadella es tanca amb 10 positius al test d'antígens

Les xifres de contagis s'incrementaran els pròxims dies segons el coordinador de les UVAC

Iván Martín
1 min
Personal de l'Ib-Salut en el primer dia de cribratge a Ciutadella.

CiutadellaUn total de 10 persones de les 232 nascudes entre els anys 2003 a 2005 que van participar en el primer dia del cribratge a Ciutadella varen donar positiu al test d'antígens. Aquesta mesura arriba després de l'augment de contagis pel covid-19 ocasionat per les aglomeracions i macrobotellades de Sant Joan. Aquesta xifra de contagis representa un 4,3% i aquest dimarts estan convocats els joves nascuts els anys 2000 a 2002. El dispositiu de l'Àrea de Salut de Menorca a l'exterior del centre del Canal Salat va funcionar a la perfecció i mantindrà fins divendres les proves d'antígens a la població més afectada per les conseqüències del descontrol.

El coordinador de les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC) a l'illa, el doctor José Antonio Vidal, ha recordat que l'objectiu del cribratge és detectar persones contagiades i ha reconegut la delicada situació sanitària: "Som a les portes d'una nova onada". El col·lectiu de joves de 16 a 29 anys són els més afectats i cal remarcar que el negatiu d'antígens no exclou que la persona estigui contagiada, fet pel qual es recomana evitar el contacte social durant les pròximes dues setmanes per aturar la cadena de transmissió i vacunar-se contra el coronavirus.

Vidal també ha avisat que tot i que diumenge es van registrar 30 casos, xifra allunyada dels 74 i 77 de divendres i dissabte, la tendència continuarà a l'alça: "Continuarem pujant i és un fet normal, però l'objectiu és incrementar els positius perquè els hem detectat nosaltres, aïllar-los i delimitar-ne la propagació".

Per altra banda, Vidal preveu disminuir la corba de contagis en un període de dues setmanes i ha fet una crida per tal que els joves se sotmetin al cribratge: "Volem que vinguin encara que estiguin vacunats, ja que poden estar contagiats igualment".

stats