La setmana que m'espera
Societat 01/01/2022

“Devers les 13 h faig una becada de vint minuts”

El presentador d’IB3 notícies vespre, Toni Mateu Bibiloni, explica com serà la seva setmana

2 min
El presentador d’IB3 notícies vespre, Toni Mateu Bibiloni

PalmaEm costa bastant aixecar-me, som una au nocturna. Però, des que present l’informatiu de vespre amb Àngela Alfaro, he hagut de canviar el meu hàbitat. Si t’aixeques tard, ja has begut oli, perquè en no res tornes a començar a la feina, perquè entr a les 14 h i acab més tard de les 22 h. Això m’obliga a aixecar-me devers les 8 h. Prenc un cafè amb llet i a les 9 h del matí vaig al gimnàs, a una classe dirigida de trenta minuts. Quan acab, faig un altre cafè, sovint al bar Koala de Palma. Allà llegesc els diaris, cosa que amb la pandèmia és més difícil a segons quins locals, perquè s’ha estès la falsa idea que a través del paper hi pot haver contagis. 

Com que la feina no em permet quedar gaire, aprofit la visita al bar per quedar amb l’amic Feliu Trias. Din devers les 12.30 h i mir el programa de Neus Albis, i així arrib a la feina més al dia. Cap a les 13 h faig una becada de vint minuts i després surt directe als estudis d’IB3 de Son Bugadelles. Record molt bé el primer dia que vaig presentar els informatius. Vaig sentir com que l’aire no m’arribava al cervell i em marejava. Els primers dies se’m feien molt llargs, però ara, en canvi, el temps em passa volant.

Dilluns, dimarts i dimecres seguiré la mateixa rutina, però m’agradaria treure temps per acabar de llegir Objectiu TV3, d’Àlex Gutiérrez, que em té molt enganxat. Descriu el naixement de la cadena i dels entrebancs que li posaven el govern central i RTVE. Ho explica amb un punt èpic que t’atrapa. Un dia d’aquests també aniré a Rata Corner a veure si els Reis li han deixat qualque cosa al meu fillol Àngel, que és el fill dels amics Pere i Joan Antoni. Dijous quedaré amb Rafel Gelabert, de Campanet, i Joan Amengual, de Lloret, per anar d’excursió pel camí dels Horts de Caimari. Acabarem dinant a qualque restaurant de Mancor de la Vall i després tornarem caminant a Caimari, on aprofitaré per veure els pares. A l’horabaixa pegaré un bot a Manacor per dur el regal a Àngel.

Divendres tornarà a ser un dia feiner i rutinari. Dissabte dematí molt probablement hauré de preparar l’entrevista per a la secció internacional en la qual col·labor els diumenges a IB3 Ràdio. Es tracta de parlar amb una persona de les Balears que tingui coneixement de l’exterior o que visqui en un país que estigui d’actualitat. Si res canvia, cercaré un expert en la Xina, ara que és notícia pel boicot que determinats països li estan fent amb els Jocs d’hivern. L’emissió és a les 8.30 h, i fins ara feia l’entrevista amb Magdalena Serra, però a partir d’ara ho faré amb Anselm López. Quan acabi a la ràdio, quedaré amb Toni Gelabert, la família del qual és propietària de la finca de Turixant, que està devora del Puig Major. Tots dos som de Caimari i, arran del documental A Muntanya, ens hem retrobat després d’anys. El documental l’estic fent amb uns quants companys per a IB3.

stats