Societat 27/05/2021

Deu entitats veïnals de Palma denuncien la "trampa" de Cort per posar més terrasses al centre

Consideren que convertint en zona per a vianants els carrer dels Fideus, de Minyones, de Paraires i del Pes del Formatge l'Ajuntament cerca afavorir els bars

Ara Balears
1 min
El carrer Pes del Formatge.

PalmaUna desena d'entitats veïnals del centre de Palma han denunciat aquest dijous al ple de Cort que la conversió en zona per a vianants dels carrers dels Fideus, de Minyones, de Paraires i del Pes del Formatge són una "trampa" per posar més terrasses i afavorir els bars. La mesura s'ha aprovat, però només amb el suport dels partits del govern municipal i el rebuig de l'oposició i els residents del centre.

La representant de les entitats, Carme Verdaguer, ha criticat que les àrees de Participació Ciutadana i de Mobilitat del Consistori no hagin escoltat les propostes i peticions dels veïns. També ha dit que actualment aquestes vies ja són quasi exclusivament per a vianants, perquè són zones Acire i només poden circular vehicles dels residents. Verdaguer ha assenyalat que si ara quasi no hi ha trànsit, en un futur apareixeran terrasses ocupant l'espai públic.

"Des de fa anys suportam el renou i els abusos de les terrasses que deterioren el dret al descans, a la salut i a l'ús de l'espai públic", ha explicat la representant. "Resulta incomprensible que ens maltractin amb propostes absurdes i malèvoles com aquesta que avui aproven, i amb comportaments despòtics de no escoltar res del que diuen", ha conclòs.

El regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, ha defensat el projecte i ha dit que és una mesura inclosa en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Palma, i que la intenció és fer intervencions similars a la resta de barriades del municipi.

stats