Societat 15/11/2020

Detinguts dos lladres que s'enfilaven per les canonades dels edificis del centre de Palma

Accedien a la primera i segona plantes d'immobles del barri vell escalant per la façana fins a arribar a les finestres i balcons oberts

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional / ARA BALEARS

PalmaLa Policia Nacional va detenir dijous dos homes que els darrers mesos presumptament han robat en dotze cases del centre de Palma, a les quals accedien escalant per les canonades dels edificis, amb l'ajuda dels cables de l'electricitat. Segons ha recollit Efe, els arrestats com a presumptes autors són dos ciutadans algerians de 36 i 18 anys.

El modus operandi es repetia cada vegada: accedien a la primera i segona plantes d'immobles del barri vell de Palma enfilant-se per la façana fins a arribar a les finestres i balcons oberts. Anaven descalços dins l'interior dels habitatges per evitar fer renou. La majoria dels robatoris es varen cometre a darrera hora de la matinada i els lladres no regiraven l'interior de les cases, sinó que es limitaven a sostreure el que estava a la vista mentre els residents dormien. Carteres, doblers, telèfons mòbils i perfums són alguns dels objectes que robaven. En algunes ocasions varen ser sorpresos pels propietaris i llavors fugien corrent.

La investigació policial va començar a mitjan setembre, després de presentar-se nombroses denúncies de robatoris amb força en domicilis amb habitants dins en els barris de la Catalatrava, Missió, Cort i Monti-sion; també a Pere Garau i Foners. Els agents varen obtenir indicis i proves que determinaven la participació d'un jove i un home que vivien en un edifici ocupat. Varen ser arrestats dijous.

Robatori amb violència

En una altra actuació policial, informa Efe, s'ha detingut un jove de 19 anys com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència en una finca del barri del Puig de Sant Pere de Palma.

El lladre va ser sorprès el 13 de setembre per l'amo d'aquesta casa, que va ser agredit després d'intentar detenir-lo quan va sentir com s'obria la porta de la terrassa. També va ser arrestat dijous passat.

stats