Detingut un home que va intentar atropellar un policia fora de Son Banya

Els cossos policials han arrestat quatre persones entre diumenge i dilluns per incomplir l'estat d'alarma

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i les policies locals de les Balears han detingut entre diumenge i dilluns quatre persones per incomplir les restriccions del Reial Decret 463/2020 de l'estat d'alarma. Un dels detinguts, un home de 42 anys, va intentar atropellar un policia nacional mentre fugia del poblat de Son Banya després que els agents l'haguessin aturat en un control de trànsit. Finalment, van aconseguir interceptar-lo després de perseguir-lo i li van intervenir una petita quantitat de droga.

Per altra banda, la Policia Local de Palma va trobar una parella diumenge passades les quatre i mitja de l'horabaixa que passejava per la zona de Pere Garau, fora del seu horari permès, atès que l'home tenia 27 anys i la dona, 34. En comprovar que acumulaven, respectivament, cinc i quatre propostes de sanció, els agents els van arrestar. Durant la matinada, una altra patrulla d'agents municipals va detenir un jove de 18 anys que era al carrer sense motiu justificat.

A més, els cossos policials van posar un total de 1.048 propostes de sanció per desobediència a les Illes per incompliment de les restriccions durant tot el cap de setmana: 562 dissabte i 486 diumenge. Segons informa la Delegació del govern espanyol a les Illes, la majoria van ser a Palma (306 dissabte i 190 diumenge). A Eivissa, al mateix temps, es van detectar 62 infraccions el cap de setmana. Durant tot l'estat d'alarma s'han comptabilitzat més de 20.300 propostes de sanció al conjunt de les Illes.

Concretament, la Policia Local de Palma va denunciar dissabte 35 ciutadans per incomplir les sortides amb menors de 14 anys i 34 persones que vulneraven les mesures durant els passejos d'adults, la majoria per no respectar els horaris. Paral·lelament, la Policia Nacional va proposar per a sanció una persona per passejar amb un menor fora de l'horari permès i 13 esportistes pel mateix motiu.

Així mateix, continuen els controls a ports, aeroports i carreteres. La Guàrdia Civil va identificar durant el cap de setmana als seus punts de vigilància 9.100 persones i 5.100 vehicles a les Balears. Mentrestant, a l'aeroport de Son Sant Joan de Palma es va registrar aquest diumenge l'arribada de 224 passatgers i la sortida de 326 en 16 vols que hi van operar. L'aeròdrom d'Eivissa va rebre 84 viatgers en dos vols d'entrada i 70 van en dos vols de sortida. A l'aeroport de Menorca, finalment, es van comptabilitzar 35 persones que van arribar i 49 que van sortir de l'illa en quatre vols programats.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF