Societat 10/07/2021

Detingut per gravar les seves inquilines en un pis de Palma

Els agents de la Policia Nacional han trobat filmacions d'unes 10 dones

Ara Balears
2 min
La Policia Nacional comprova les gravacions.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un home acusat de gravar les inquilines del seu pis de Palma amb càmeres ocultes, ha informat Europa Press. El presumpte autor del delicte, de 45 anys, hauria filmat almenys 10 dones diferents, segons han revelat els agents. El propietari de la casa, suposadament, tenia instal·lades les càmeres al bany i als dormitoris.

L'individu, que resideix en un pis al centre de Palma, llogava dues habitacions a dones joves. Una de les inquilines va detectar la setmana passada un objecte d'aparença estranya al bany que compartia amb la seva companya i la va fer sospitar. No obstant això, en demanar-ho al propietari, li va dir que era un repetidor de wifi per "millorar-ne el senyal en aquesta part del domicili".

Troben gravacions

No satisfeta amb la resposta de l'home, la dona va explicar la situació a l'altra inquilina. Aquesta, que normalment compartia ordinador amb el propietari, va trobar-hi unes gravacions fetes mesos abans al bany. Això va fer que sortissin de dubtes. A les filmacions. s'hi veia una tercera dona que fins feia uns mesos també havia viscut a la casa.

Va ser aquesta que va decidir presentar la denúncia. A continuació, els agents de la Policia Nacional varen cridar a declarar les dues inquilines actuals, les quals varen presentar-los el "suposat" repetidor de wifi. Efectivament, l'aparell va resultar ser una càmera de vídeo amb una targeta de memòria que contenia gravacions de totes tres. Les imatges, generalment, eren d'elles despullant-se per entrar a la dutxa o canviar-se.

Els agents de la Comissaria de Districte Centre varen entrar al pis després de sol·licitar una ordre d'entrada i escorcoll al Jutjat d'Instrucció. A dins, hi varen trobar també dues microcàmeres més, així com diversos ordinadors, nombroses memòries USB i altres dispositius electrònics.

Dotzenes d'arxius

Els policies varen localitzar en carpetes ocultes dotzenes d'arxius en què es veien almenys 10 dones diferents. A les imatges, hi apareixien les denunciants i fins a set més, la identificació i localització de les quals centra la investigació en aquests moments. Un dels equips informàtics conté arxius des de l'any 2017.

Pel que sembla, les víctimes restants, que fins ara ignoraven el fet ocorregut, serien inquilines anteriors i conegudes del sospitós que haurien pernoctat en el seu domicili. El detingut va negar inicialment els fets denunciats, però havent-se gravat per error en un dels vídeos, els agents el varen detenir i aquest divendres l'han posat a disposició judicial.

stats