Successos
Societat 17/09/2023

Detingut per extorsionar una dona amb vídeos sexuals de fa 20 anys

Els enregistraments es varen fer sense el seu consentiment a Palma

ARA Balears
2 min
Un policia du a terme tasques de recerca davant d'un ordinador

PalmaUn home de 37 anys ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte d'extorsió a una dona amb qui va mantenir una relació sentimental fa 20 anys. La Policia ha informat que van rebre una denúncia en què una dona exposava que l'any 2000 va mantenir una relació sentimental amb un home que li va fer fotos despullada i va gravar, a més, diversos vídeos mentre practicaven sexe. Els va fer sense el seu consentiment i, quan ella en va tenir coneixement, van acordar que els eliminaria.

L'any 2005, el denunciat es va tornar a posar en contacte amb la dona per mitjà d'una xarxa social i li va comentar que hi havia dos joves que li feien xantatge per aconseguir els vídeos i les fotos. La dona li va dir que ho denunciàs a la Policia i no va saber res més de l'assumpte.

L'any 2020, per la mateixa xarxa social, l'home es va posar en contacte amb la víctima. Li va comunicar que tenia els arxius i li demanava 1.000 euros per eliminar-los. Segons li va contar, els dos joves li continuaven fent xantatge. La víctima li va pagar 200 euros. Estava patint una situació d'ansietat.

Aquest 2023, per una aplicació de missatgeria instantània, la dona va rebre diversos missatges en què li indicaven que tenien diversos arxius d'índole sexual i, si volia que s'eliminassin, havia de pagar una certa quantitat de doblers. Davant això, la dona va denunciar els fets a la Policia.

Després de fer diverses indagacions, el Grup de Delinqüència Econòmica i Ciberdelinqüència va localitzar el propietari del telèfon. Dimecres passat els agents van procedir a la detenció del presumpte autor de l'extorsió durant aquests anys enrere i varen comprovar que no tenia els arxius. L'arrestat va ser posat en llibertat amb càrrecs.

stats