Violència masclista

Carla, la vuitena víctima d'un feminicidi a Catalunya aquest any

Els Mossos d'Esquadra han detingut una exparella de la jove com a responsable de l'assassinat

ARA
2 min
Unes 300 persones s'han aplegat a la plaça del Vi de Girona per condemnar l'assassinat a mans de l'exparella de la Carla

BarcelonaEs deia Carla, tenia 27 anys i aquest dijous va ser assassinada en un pis del carrer Bilbao de Girona. El presumpte autor –ja detingut– és una exparella seva, amb qui hauria mantingut una relació curta, segons han explicat fonts de la investigació a l'ACN. L'home hauria confessat el crim. El de la Carla és el vuitè assassinat masclista d'aquest any a Catalunya. Només en un dels casos la víctima mortal havia denunciat el seu botxí anteriorment per maltractaments.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís poc després d'un quart de sis de la tarda d'ahir, segons va explicar el cos policial. Les patrulles que van acudir al domicili va trobar el cos de la jove lligat i amb signes d'haver patit un estrangulament. Poc després van detenir el presumpte assassí, que passarà a disposició judicial aquest cap de setmana. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en aquest cas tampoc hi havia denúncies prèvies per maltractament.

Aquest migdia més de 300 persones s'han concentrat a la plaça del Vi de Girona per condemnar l'assassinat. "Avui malauradament és la Carla, però també ha estat la Ruth, l'Elisabet, l'Arantxa, la Sandra, la Kirsty, la Lídia i la Francy. Això no pot ser", ha lamentat la consellera d'Igualtat, Tània Verge, que poques hores abans havia condemnat el nou feminicidi a Twitter. "El dolor i la ràbia son immensos", deia. Verge ha assistit a la concentració, juntament amb l'alcalde de Girona, Lluc Salellas i la plana major del consistori. El batlle ha demanat als homes de la ciutat fer una "reflexió" per tal de "revisar-se". "Tenim molta feina a fer i faig una crida a tots els homes del país, jo inclòs, per canviar-nos i canviar el sistema i garantir que les dones puguin viure lliurement a Girona i a Catalunya", ha reblat.

Dues denúncies per violència masclista cada hora

Segons les últimes dades dels Mossos d'Esquadra, en els sis primers mesos de l'any s'han registrat 7.913 denúncies per violència masclista a Catalunya, dues cada hora de mitjana, i s'han atès 8.094 víctimes en total. La policia ha detingut 3.525 agressors. Disset tenien entre 14 i 17 anys. En el conjunt de l'Estat, la Carla és la víctima número 30 d'un assassinat masclista des que va començar l'any.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats