Societat 30/10/2022

Detenen sis patrons de pasteres que arribaren a Mallorca des d'Algèria

Estan acusats dels delictes d'afavoriment de la migració il·legal i permanència a organització criminal

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una pastera.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut sis homes per presumptament patronejar tres pasteres que han arribat amb migrants des d'Algèria a Mallorca la darrera setmana, segons ha informat Europa Press. Un setè home, passatger d'una de les embarcacions, també ha estat detingut perquè li constava una reclamació judicial. Segons el cos de Policia, agents de Palma i Manacor han detingut els homes com a presumptes autors de delictes d'afavoriment de la migració il·legal i permanència a organització criminal.

El 26 i 27 d'octubre es varen albirar dues embarcacions que es dirigien a costes mallorquines i que varen ser interceptades en alta mar. Una estava ocupada per 15 persones i l'altra, per 18. Totes varen ser traslladades al port de Palma, on varen ser entregades a la Policia Nacional. Els agents varen identificar com a patrons cinc homes.

D'altra banda, el 26 d'octubre va arribar una pastera a la platja de l'Armador de Santanyí, amb sis persones a bord, cinc de les quals eren adultes i un menor d'edat. L'embarcació no disposava de les mesures de seguretat ni estava equipada amb elements essencials com llums de navegació, línia de fondeig, armilles salvavides, entre d'altres.

La platja estava plena de banyistes i l'embarcació es va dirigir a l'arena, per la qual cosa el socorrista va donar els avisos per evitar riscos, perquè, quan estava a cinc metres de la vorera, el patró va accelerar i va incrustar la barca a l'arena. La Guàrdia Civil va interceptar els migrants i els va traslladar a la comissaria de Manacor. Allà, els agents varen identificar el suposat patró i el varen detenir com a presumpte autor d'un delicte d'afavoriment de la migració il·legal.

stats