Societat 14/05/2020

Detenen tres homes a Palma per fer una botellada a la via pública durant l'estat d'alarma

Durant la jornada d'aquest dimecres les forces i cossos de seguretat de l'Estat varen identificar més de 7.000 persones

Ara Balears
2 min
La futura llei de l’alcohol en menors vol penalitzar els pares si enxampen els fills bevent.

PalmaLes forces i cossos de seguretat de l'Estat varen detenir entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana cinc homes a les Illes Balears, quatre a Mallorca i un a Eivissa, per desobediència a agents de l'autoritat per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma.

A Eivissa, la Policia Nacional va arrestar un home de 40 anys que circulava amb bicicleta per la ciutat sense causa justificada. El ciutadà va ser sorprès en un primer moment portant un menor a la bicicleta. Davant les preguntes dels agents, el detingut va al·legar que anava a casa d'un familiar a deixar el nin. Una hora més tard, el ciclista va ser descobert de nou transportant una dona al manillar sense mantenir la distància de seguretat ni dur màscara. Davant la nova identificació, l'home va assegurar que havia recollit la seva acompanyant al seu lloc de feina i la duia al seu domicili. Els agents varen comprovar que l'home havia estat proposat per a sanció en quatre ocasions anteriors i li constava una detenció del passat 19 d'abril, per la qual cosa va ser arrestat una altra vegada.

A Mallorca, la Guàrdia Civil va detenir un passatger del tren d'Inca a Palma per resistència i desobediència, després de negar-se a usar la màscara en el transport públic a l'altura de Lloseta. El ciutadà, de 32 anys, es va oposar a utilitzar la màscara, malgrat que és obligatori. Els vigilants de seguretat li varen indicar que havia d fer servir el material sanitari d'autoprotecció, però ell no els va fer cas i els va amenaçar. Una patrulla de la Guàrdia Civil es va desplaçar al lloc dels fets i va detenirel passatger. A causa d'aquest succés, el tren va estar aturat a Lloseta durant 20 minuts.

A més, la Policia Local de Palma va sorprendre durant l'horabaixa d'aquest dimecres un grup de joves que feien una botellada al parc de les Estacions. Els agents varen identificar sis persones i els varen aixecar una acta per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma i beure alcohol a la via pública en grup, cosa que incompleix l'ordenança municipal. Un d'ells, un jove de 20 anys, va acabar detingut, ja que li constaven sis propostes de sanció anteriors per desobediència.

Dos ciutadans de 48 i 74 anys vaREn ser arrestats també per la Policia Local de Palma per fer una altra botellada al carrer al costat d'altres persones. Un d'ells acumulava quatre denúncies i tres detencions anteriors per desobediència, mentre que el seu company havia estat denunciat vuit vegades. Tots dos varen ser sorpresos al costat de quatre persones més cantant i bevent alcohol asseguts en un banc a la via pública sense mantenir la distància de seguretat de dos metres ni utilitzar màscara. Els sis ciutadans varen ser proposats per a sanció per desobediència.

Respecte de les infraccions administratives detectades aquest dimecres, les forces i cossos de seguretat de l'Estat varen aixecar 147 actes administratives per desobediència a les Illes Balears per incompliment de les restriccions acordades en el Reial decret 463/2020, pel qual es declara l'estat d'alarma. Del total de les denúncies interposades, 62 varen tenir lloc a Palma, 9 a Manacor i 27 a Eivissa.

Pel que fa als controls realitzats aquest dimecres a les carreteres i altres punts de la via pública a les Illes Balears, els agents hi varen identificar més de 7.000 persones i 5.000 vehicles.

stats