Societat 26/03/2021

Detenen una integrant d'una organització criminal d'Eivissa

La dona està acusada també tràfic de persones amb fins d'explotació sexual i delicte contra els drets dels ciutadans estrangers

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Dénia una dona d'origen colombià de 33 anys vinculada a una organització criminal desmantellada a Eivissa el passat mes de gener, acusada de pertànyer a una organització criminal, tràfic de persones amb fins d'explotació sexual i un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. Amb motiu de la investigació policial al voltant del grup criminal, denominat Arco, la Policia Nacional va arrestar deu persones i es van fer sis registres domiciliaris, en què van intervenir doblers, substàncies estupefaents, ordinadors, telèfons mòbils, càmeres i documentació.

Segons informa el cos policial en un comunicat, la dona va viure a Mallorca d'ençà que es va desmantellar l'organització, motiu pel qual no se l'havia pogut identificar. La detinguda suposadament formava part de l'organització, que estava perfectament estructurada i tenia una cúpula que dirigia en tot moment l'activitat delictiva.

Des de dalt de l'organització prenien decisions sobre captació de noves dones, localització de nous habitatges i la publicitat dels contactes sexuals a través de diferents pàgines web. A més, gestionaven i blanquejaven tots els ingressos. En un segon nivell en la jerarquia altres persones de confiança s'encarregaven de captar, pressionar i coaccionar les dones. En el nivell més baix es trobaven les encarregades, que controlaven els contactes de les víctimes i els cobraments als clients.

La xarxa explotava sexualment les dones tant a Eivissa com a altres ciutats de la península. Les víctimes vivien a pisos en els quals vivien amuntegades, en habitacions amb diverses lliteres, on dormien i feien la vida diària. Els membres d'organització les captaven aprofitant la seva situació de vulnerabilitat, atès que els mancaven recursos econòmics i tenien càrregues familiars.

stats