Societat 21/02/2021

Detenen un home a Manacor per assetjar una dependenta durant dos anys i mig

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Policia Nacional va detenir dijous a Manacor un home de 57 anys acusat d'assetjar durant dos anys i mig una dona, que era dependenta d'un establiment del municipi, segons ha informat Efe a través d'un comunicat del cos policial.

El primer signe evident de l'assetjament va ser que, pràcticament cada dia, l'home anava a la botiga, es quedava mirant fixament l'empleada i li feia gestos obscens. Posteriorment, la dona va veure l'assetjador davant el seu domicili en diverses ocasions.

La víctima va denunciar que feia dos anys i mig que patia aquesta situació i que no aturava malgrat que ella li va demanar que aturàs. Tampoc va fer cas quan el director del comerç hi va intervenir.

"Ha arribat a alterar greument el desenvolupament de la vida personal i professional de la víctima", ha afirmat la Prefactura Superior de Policia de les Balears en un comunicat. Després de la denúncia, el cos policial va iniciar la investigació i va recopilar informació i indicis del presumpte delicte. Finalment varen identificar i detenir l'home dijous.

La policia ha detallat que el delicte d'assetjament ocorre quan la persona persegueix de manera obsessiva la víctima: l'espia, la segueix pel carrer, li telefona constantment, envia regals, cartes o missatges i fins i tot, en casos extrems, arriba a amenaçar-la i a cometre actes violents contra ella. És per això que animen qualsevol persona que se senti assetjada a denunciar la situació.

stats