Societat 31/01/2018

Detenen un contrabandista 'online' d'animals de caça dissecats

La Guàrdia Civil imputa al detingut un delicte de contraban i un altre contra la flora i la fauna silvestres

Ara Balears
1 min
Els animals dissecats.

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut a Mallorca un home com a presumpte contrabandista de trofeus de caça dissecats i n'ha requisat 69 peces, com lleons, guepards, lleopards, ossos, cocodrils i ullals d'elefant, la valoració inicial dels quals supera els 100.000 euros.

Els agents imputen al detingut un delicte de contraban i un altre contra la flora i la fauna silvestres, ha informat l'institut armat en un comunicat.

Tots els animals dissecats són espècies protegides pel Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES).

Un dels efectes requisats pels agents del Seprona de la Guàrdia Civil.

L'operació Loxodonta es va posar en marxa després de conèixer la Guàrdia Civil que un col·leccionista de l'illa venia per internet trofeus de caça d'exemplars protegits per l'esmentat conveni, que restringeix el comerç i fins i tot el prohibeix perquè es tracta d'espècies en perill d'extinció o en greu risc d'estar-ho.

L'arrest del suposat contrabandista i la confiscació dels trofeus en diversos llocs ha estat duita a terme per agents de Mallorca i Madrid.

Algunes de les peces mancaven de documentació i unes altres estan pendents de revisió administrativa.

Per part de l'institut armat es recorda que el conveni CITES empara tant els exemplars vius com els seus productes i parts, i que, segons el grau de protecció, el comerç amb aquests espècimens es troba restringit.

A més, el comerç no es refereix tan sols a la venda, sinó també a la simple oferta, cessió o exposició dels espècimens, i es podria incórrer en infraccions administratives i penals.

stats