Societat 23/11/2022

Detecten una palmera afectada per la plaga del becut vermell a Palma

L'Ajuntament reforçarà la revisió de l'estat dels arbres per controlar i prevenir la proliferació de l'espècie exòtica invasora

1 min
L’àrea d’Infraestructures reforça el control de la població de palmeres arran de la detecció d’un exemplar amb becut vermell.

PalmaDetecten una palmera afectada per la plaga del becut vermell (Rhynchophorus ferrugineus) a Palma. Aquesta espècie exòtica invasora s'ha trobat en un arbre al carrer de Samil, a la Platja de Palma, segons ha anunciat aquest dimecres l'Ajuntament de Palma. Per això, l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat reforçarà el control de la població de palmeres.

Els operaris han hagut de talar l'exemplar afectat, després d'haver detectat la presència de becut vermell, que havia penetrat per l'estípit de la palmera, però sense afecció visible a la corona. Des de l'Ajuntament de Palma asseguren que "la població de palmeres situades a carrers i zones verdes de Palma es revisa de manera periòdica i anual a través dels contractes de manteniment de zones verdes i alineacions".

Una plaga que s'havia aconseguit controlar

Així i tot, es reforçarà la revisió de l'estat de les palmeres per tal de poder actuar i prevenir la proliferació del becut vermell, una plaga que s'havia aconseguit controlar a Palma amb diferents actuacions. El servei de Parcs i Jardins ha reforçat aquests dies la revisió de la població de palmeres situades als carrers i zones verdes de Palma, que consta de 3.758 exemplars (2.078 als carrers i 1.680 a zones verdes), després d'haver detectat una palmera afectada per la plaga del becut vermell.

stats