Societat 17/01/2021

Detecten 57 casos nous de coronavirus en el segon dia de cribratge massiu a Eivissa

Durant la jornada d'aquest diumenge s'han realitzat 1.653 tests d'antígens

Ara Balears
1 min
Imatge del cribratge massiu a Eivissa

PalmaSalut ha detectat 57 casos nous de coronavirus en la segona jornada de cribratge massiu a Eivissa. D'aquesta manera, la xifra total de positius en els tests d'antígens durant les primeres 48 hores s'eleva a 144. Aquest diumenge, 1.653 residents dels barris del Soto, la Capelleta, Puig dels Molins, Eixample, la Colomina, es Clot, la Real, la Joveria, Can Misses i Cas Mut s'han sotmès al test, xifra que eleva el total de proves realitzades a 3.047.

Durant les dues primeres jornades de cribratge massiu amb tests d'antígens a les Illes s'ha aconseguit frenar 144 cadenes de contagis a l'illa, que registra una incidència acumulada de 1.242 casos per 100.000 habitants. L'Àrea de Salut de les Pitiüses ha informat que tots els veïns que aquest diumenge han donat positiu en el test d'antígens s'han fet una prova PCR per confirmar el diagnòstic.

Cal recordar que les mostres de les proves PCR que s'han duit a terme aquest diumenge s'han enviat a Can Misses, on la secció de Biologia Molecular del Laboratori de Microbiologia les analitzarà, mentre que d'altres s'han enviat a Son Espases, amb l'objectiu d'estudiar de quina variant provenen els casos detectats i descobrir possibles casos nous de la soca britànica del coronavirus.

L'Àrea de Salut de les Pitiüses ha informat també que s'ha fet el rastreig de contactes dels 57 casos nous de coronavirus detectats amb l'objectiu de frenar l'expansió del virus a l'illa.

Aquestes jornades de filtratge massiu es duran a terme fins dijous que ve, 21 de gener. Durant aquest dilluns es faran els tests d'antígens als residents dels barris de Dalt Vila, la Marina, l'Alamera, la Penya, el Pratet, es Gorg, la Blanca Dona, Can Bofí, Passeig Marítim, Talamanca, l'Illa Plana i el Prat de les Monges.

stats