Societat 09/07/2021

Detecten 4 positius pel covid-19 en el quart dia de cribratge a Ciutadella

Les proves a contactes estrets acabà amb 10 contagiats

Iván Martín
1 min
Els equips UVAC durant la realització de les proves d'antígens.

CiutadellaEl cribratge de Ciutadella continua donant resultats, tot i la poca afluència del sector poblacional convocat, joves d'entre 16 i 29 anys, una assistència que ha anat minvant a mesura que ha avançat la setmana. De tota manera, els responsables sanitaris realitzaran aquest divendres un balanç d'una acció que ha tingut com a objectiu identificar nous portadors del virus, després de l'augment de casos provocat per les aglomeracions i macrobotellades de Sant Joan.

Així, el quart dia va concloure amb la detecció de 4 nous joves positius pel covid-19 d'un total de 63 que es van sotmetre a la prova d'antígens a la carpa annexa al centre de salut del Canal Salat. És a dir, una taxa de positivitat del 6,3% que contrasta amb el 8,7% que posteriorment es va desprendre de les proves efectuades als contactes estrets dels joves que el dia anterior varen ser diagnosticats amb la malaltia i que donà com a resultat 10 contagis d'un total de 115 mostres.

Menorca acumula 809 casos actius, dels quals 788 estan en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), vuit persones continuen ingressades a la planta de medicina interna i una a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. A més, 12 professionals sanitaris estan infectats.

stats