Emergència social
Societat 03/02/2023

Desnonen una dona a Palma mentre està hospitalitzada

L'afectada resideix amb la seva filla menor d'edat en un habitatge de la seva parella, contra el qual l'afectada ha presentat denúncies per violència de gènere

ARA Balears
1 min
Entrada de l'hospital Son Espases

PalmaUna comitiva judicial ha desnonat aquest divendres una dona a Palma mentre es trobava hospitalitzada, segons han informat des de Stop Desnonaments Mallorca i ha recollit Europa Press. La dona i la seva filla, menor d'edat, resideixen en un habitatge propietat de la seva exparella, contra el qual l'afectada ha presentat diverses denúncies per violència de gènere.

Segons ha explicat Europa Press, la plataforma, que s'ha concentrat davant l'habitatge per intentar frenar el desnonament, ha assenyalat que la dona ha estat ingressada en un hospital aquesta matinada després d'un intent de suïcidi. La veu d'alarma l'ha donada una activista de l'entitat, que va acudir al domicili preocupada per la dona. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat el SAMU 061 i la policia.

Tot i que els activistes han mostrat a la comitiva judicial i als agents de la Policia Nacional el justificant de l'ingrés a l'hospital, l'entitat ha lamentat que el jutjat no hagi decidit suspendre el desnonament. La filla estava acompanyada d'una integrant de Stop Desnonaments.

La plataforma també ha indicat que la dona va retirar denúncies per violència de gènere anteriors després d'un acord i que, després de tornar a conviure, "no denunciava perquè no tenia on anar".

stats