Societat 13/03/2019

Desestimen la demanda d'un policia local contra el jutge del cas Cursach, Manuel Penalva

El querellant l'acusava de falsedat documental i prevaricació judicial

S. Vidal
2 min
Desestimen la demanda d'un Policia Local contra el jutge del cas Cursach, Manuel Penalva

PalmaEl TSJIB desestima la querella del policia local Carlos Vallecillo contra el jutge Manuel Penalva per falsedat en considerar que els fets no constitueixen cap delicte.

Vallecillo és membre de l'Associació de Víctimes per Arbitrarietats Judicials (també coneguda per les sigles JAVA) i va presentar una denúncia per falsedat documental i prevaricació judicial. Els fets es remunten a una publicació del diari 'Última Hora' del 6 de juliol de 2015 en què es deia que hi havia agents de la Policia Local implicats en la trama de la Platja de Palma que estaven incomplint mesures cautelars.

El denunciant, Carlos Vallecillo, va sentir-se al·ludit i entrà alterat en una junta de comandaments de la Policia de San Fernando, on va llançar a l'aire un seguit d'amenaces. La prefactura el va denunciar per una infracció greu de manca de respecte als superiors i avisà la fiscalia, que inicià una investigació que corroborà els fets.

Segons la defensa de Vallecillo, tot i tenir indicis que no hi va haver cap delicte, el jutge d'Instrucció número 2, Manuel Penalva, n'ordenà l'ingrés a la presó, de manera provisional, juntament amb altres investigats, pel que, assegura, fou una invenció del magistrat. La interlocutòria deia que Vallecillo "amenaçà d'agafar una pistola i fer una beneitura contra el mariconàs del fiscal i la filla de puta de l'anterior instructora".

El policia assegura que és una manipulació de la veritat que el jutge ha anat repetint a diferents escrits i ha arribat a publicar-se en els mitjans de comunicació, cosa que ha actuat contra l'honor i la imatge del querellant.

Ara, però, la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha acordat desestimar la querella, una decisió contra la qual es pot interposar un recurs de súplica.

stats