Successos
Societat 30/05/2024

Una desena de turistes agredeixen un cambrer i dos policies en una baralla a Calvià

Els ara detinguts, segons la descripció dels fets, van agredir el personal de l'establiment i es van enfrontar a les forces de seguretat

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional

PalmaUn total de vuit turistes de nacionalitat anglesa han estat detinguts a Calvià per una baralla tumultuària que tingué lloc en el balneari d'Illetes, on un cambrer ha resultat ferit amb pronòstic reservat quan ha estat colpejat al cap i dos agents de la Policia Local es troben en observació, pendents de valoració mèdica. Així ho ha informat aquest dijous l'Ajuntament de Calvià, que ha volgut traslladar el seu suport a la direcció del restaurant i ha condemnat els fets, mostrant també la seva "fermesa contra l'incivisme i la violència".

"Serem inflexibles, no volem aquest tipus de gent a Calvià i no els en passarem ni una. No permetrem que ningú vengui aquí a posar en risc la seguretat del municipi i fer malbé la imatge de Calvià". "Que prenguin nota i vagin a un altre lloc si no saben comportar-se", ha sentenciat la regidora responsable de seguretat a Calvià, Esperanza Catalá.

El succés va tenir lloc aquest passat dimecres al voltant de les 19.30 hores, quan un grup de turistes anglesos, compost d'homes i dones, es trobava celebrant un comiat de fadrí a Illetes. Un dels treballadors va cridar l'atenció al grup pel seu incivisme, ja que van començar a llançar fems i llaunes de cervesa a la mar, a més de molestar la resta de clients i banyistes. "La resposta del grup, que evidenciava que havien begut en excés, va ser extremadament violenta", ha ressaltat l'Ajuntament.

Els ara detinguts, segons la descripció dels fets, van agredir el personal de l'establiment i es van enfrontar a les forces de seguretat. Els primers a intervenir van ser dos agents de la Guàrdia Civil que en aquell moment eren al lloc i es trobaven fora de servei. En total, va actuar una patrulla de l'Institut Armat i sis de la Policia Local de Calvià. Els últims, en paraules del Consistori, van arribar a manifestar que poques vegades havien vist una reacció tan violenta per part dels detinguts, que van plantar cara als agents i, en veure's atrapats, van intentar escapar-se.

Els vuit homes d'uns 30 anys, han passat la nit als calabossos de les dependències de la Policia Local de Calvià. Alguns ja han passat a disposició de la Guàrdia Civil. Per la seva banda, clients i banyistes han presentat almenys set denúncies particulars contra els arrestats.

stats