Premis
Societat 12/03/2024

'Der Nordschleswiger', guanyador de la categoria UE del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat

Una de les particularitats d'aquest mitjà és que produeix contingut informatiu local en alemany, llengua minoritària al sud de Dinamarca

ARA Balears
2 min
El mitjà danès 'Der Nordschleswiger' ha estat el guanyador de la categoria UE del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat.

PalmaEl mitjà Der Nordschleswiger, de Dinamarca, ha estat el guanyador de la categoria UE del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat. L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) ha assenyalat que han guardonat aquest mitjà per la seva capacitat per "adaptar-se a l'entorn canviant dels mitjans de comunicació, assegurant la seva supervivència i rellevància dins la comunitat". Així, una de les particularitats de la publicació és que produeix contingut informatiu local en alemany, llengua minoritària al sud de Dinamarca, un fet que, des d'AMIC, han destacat que "no només beneficia la minoria que parla alemanya, sinó que també contribueix a la diversitat cultural de la regió".

També han subratllat que el mitjà destaca per la seva adaptació a l'entorn digital, l'aposta pel periodisme de servei i la captació d'audiències joves, fet que "il·lustra la capacitat de les petites redaccions locals per prosperar en l'era digital a través de la innovació i del fort compromís amb la seva comunitat".

L'acte en què es lliurarà el premi tindrà lloc el 19 de març a la Pedrera, a Barcelona, on els assistents tindran l'oportunitat de conèixer de primera mà quin és el model de Der Nordschleswiger. Recollirà el premi i explicarà el model de mitjà el seu cap de redacció, Gwyn Nissen. A l'acte, també es podrà conèixer el guanyador de la categoria Internacional, The Outlier Media, així com la seva directora executiva, Candice Fortman, qui recollirà el premi i explicarà el seu cas en l'àmbit del periodisme local dels Estats Units. D'altra banda, el guanyador de la categoria En Català s'anunciarà a la mateixa gala.

A més, durant la jornada es podrà assistir a les ponències d'Aurélie Rousseau, presidenta del Festival de l’Info Locale, que farà una radiografia sobre la situació dels mitjans de proximitat a França en l’actualitat; Jason Gibbins, director del projecte Local News Partnerships de la BBC (Gran Bretanya), qui farà balanç de com està anant el programa, què han après, quins han estat els obstacles i quins són els resultats del període 2017 –2023, i de Neil Chase, membre de la Local Independent Online News (Estats Units), que ens donarà una visió de com està la premsa de proximitat als Estats Units i quin paper essencial juga l'Associació LION Publishers (Local Independent Online News) per dinamitzar el sector i ajudar-lo a la seva sostenibilitat.

Finalment, des de l'organització han remarcat que es va organitzar el primer Premi Internacional AMIC de Mitjans de Proximitat amb la voluntat de promoure el periodisme rigorós i l'excel·lència professional entre periodistes i editors de mitjans de proximitat.

stats