Societat 24/11/2020

Els sindicats USO i SATI denunciaran al jutjat el gerent de l'EMT de Palma per malversació

Critiquen que tres treballadors propers a Mateu Marcús haurien rebut un complement de 4.788 euros que no està inclòs en el conveni col·lectiu

K. O.
1 min
Un bus de l'EMT de Palma.

PalmaEls sindicats USO i SATI -que formen part del comitè d'empresa de l'EMT de Palma- han anunciat que en els pròxims dies denunciaran al jutjat el gerent i president de l'ens públic, Mateu Marcús, per malversació. Critiquen que des de 2016 ha ascendit 13 treballadors a dit sense passar cap concurs ni oposició i que ha fixat dues persones de confiança amb un contracte indefinit en les mateixes condicions. Fonts de l'Ajuntament de Palma consultades per l'ARA Balears, però, no han volgut fer cap declaració.

En el comunicat, els sindicats afirmen que com a mínim tres d'aquests treballadors haurien rebut un complement de productivitat de 4.788 euros que no està inclòs en el conveni col·lectiu de l'empresa, mentre que a dos treballadors se'ls haurien abonat 4.289 euros, de manera que haurien arribat a guanyar cada un una nòmina de més de 9.000 euros el desembre de l'any passat.

Per tot això, els sindicats han explicat que demanaran que els suposats beneficiaris tornin a la caixa de l'EMT els doblers que han rebut "improcedentment". "Ja donaran explicacions si assumeixen responsabilitats davant de la justícia", afirmen en el comunicat.

El comitè d'empresa de l'EMT ja va demanar la dimissió de Mateu Marcús el 5 d'octubre perquè hi ha quasi 300 denúncies als jutjats contra la direcció de l'ens públic, "a la qual en menys d'un mes se l'ha condemnada en dues ocasions per vulnerar la llibertat sindical. Mentre aquesta persona hi estigui al capdavant, hi haurà conflictivitat i els treballadors no tindrem més remei que mobilitzar-nos", varen afirmar en el comunicat.

stats