Societat 22/08/2021

Denuncien una empresa per instal·lar una plataforma il·legal davant tres cases de luxe a la costa de Calvià

Ancorada a les roques i de 45 metres quadrats, feia d'aquell tros de costa una zona exclusiva per als tres xalets

ARA Balears
1 min
La plataforma il·legal instal·lada en un espai públic de la costa de Calvià.

PalmaLa Guàrdia Civil ha denunciat una empresa propietària de tres cases de luxe a la costa de Cala Vinyes (Calvià) per haver instal·lat una plataforma il·legal dins el domini públic maritimoterrestre. La denúncia es va interposar divendres, després de comprovar que la construcció no disposava d'autorització administrativa per a l'ocupació amb instal·lacions de temporada. Així ho ha comunicat aquest diumenge l'institut armat.

Va ser a mitjan agost quan la Guàrdia Civil va ser advertida de la presència d'aquesta plataforma, que suposava disposar d'una franja de la costa amb exclusivitat; al lloc en qüestió només s'hi podia accedir des dels tres xalets de luxe.

Els agents hi varen arribar amb una embarcació. Varen comprovar que, efectivament, hi havia una plataforma d'aproximadament 45 metres quadrats ancorada a les roques de la costa. L'accés era per unes escales de formigó que sortien dels immobles. També hi havia càmeres de vigilància orientades a la plataforma, però ni rastre dels cartells indicatius obligatoris.

Els agents varen denunciar a la Demarcació de Costes de les Illes Balears aquesta ocupació il·legal per infracció de la Llei de costes i també per vulneració de la normativa de Protecció de Dades Personals per les càmeres de seguretat.

stats