Desnonaments
Societat 20/02/2023

Desnonada una família d'un habitatge municipal, tot i els intents del Patronat per evitar-ho

Tots els seus membres es troben ara en un hostal pagat pel Patronat Municipal de l'Habitatge, a l'espera d'una plaça al SAM-família

Aina Vidal
2 min
Habitatges de Palma.

PalmaLa plataforma Stop Desnonaments Mallorca ha denunciat aquest dilluns l'execució del desnonament d'una família d'un habitatge propietat de l'Ajuntament de Palma. Segons ha denunciat la plataforma, l'execució s'ha produït en un habitatge a la barriada del Fortí, concretament en el carrer de Miquel dels Sants Oliver. La plataforma ha lamentat que el jutge no hagi suspès el desnonament i que l'Oficina Antidesnonaments de l'Ajuntament "hagi deixat indefensa la família davant la mateixa institució".

Per la seva banda, l'Ajuntament de Palma ha negat aquesta afirmació de la Plataforma i ha informat que el Patronat Municipal de l'Habitatge (PMHRIBA) va efectuar fins a dues adequacions de renda per ajustar el lloguer a un màxim del 20% dels ingressos familiars, abans d'arribar a la situació actual. A més, es va intentar una mediació a través de treballadors socials per a cercar solucions al deute acumulat des del 2020. "Tot i els esforços i les solucions plantejades tant pels Serveis Socials com pel mateix Patronat la situació ha derivat en els fets d’aquest matí ", lamenten fonts de Cort.

En vista de la situació que se’n deriva el Patronat ha ofert un recurs habitacional a la mare i als tres fills, dos d'ells majors d'edat. "A hores d'ara, tota la família està allotjada a un hostal que paga el Patronat de l’Habitatge fins que puguin anar al SAM-família quan hi hagi places", han detallat per part de l'Ajuntament.

Suspensió de dos desnonaments a Son Gotleu

D'altra banda, aquest dilluns s'han suspès dos desnonaments a la barriada de Son Gotleu. Concretament, s'ha ajornat al pròxim 2 de març una execució al carrer del Regal, 59. La plataforma acusa de "mala praxi" l'advocada i una treballadora social. A més, han assenyalat que, a primera hora, ja s'havia suspès un primer desnonament al carrer de Tomàs Rullan. L'associació havia advertit aquest diumenge que aquesta execució podia ser suspesa en el darrer moment, però no disposaven de confirmació oficial. Segons han informat, s'ha paralitzat per sol·licitud del fons d'inversió vinculat al banc propietari de l'immoble.

stats