Societat 10/12/2022

Denuncien que Cort asfalta el bosc de Bellver

L'Ajuntament paga 45.000 euros per pavimentar 3.000 metres quadrats de camí al "pulmó de Palma". El resultat ha indignat els ciutadans

2 min
Denuncien que Cort asfalta el bosc de Bellver.

PalmaL'Ajuntament de Palma va iniciar divendres passat les obres per pavimentar un tram d'accés al castell de Bellver "que es troba molt deteriorat". La pàgina web oficial del Consistori indica que les tasques d'asfaltatge són al camí de Bellver. Concretament, en el tram que va des del castell fins a les instal·lacions de la Policia Muntada i el carrer del Polvorí. La renovació del paviment de 3.000 metres quadrats ha suposat una inversió de 45.000 euros. El resultat ha indignat alguns ciutadans, que han denunciat que Cort asfalta el bosc de Bellver, conegut com "el pulmó de Palma".

Els veïns no han tardat a fer públiques les seves queixes a través de les xarxes socials. "L'abans i el després d'haver passat José Hila i la pressió humana que ha portat Angélica Pastor al bosc de Bellver", publicava una usuària a Twitter. "Fa molta pena allò en què estan convertint l'únic espai natural que quedava a Palma...", li contestava una altra.

Fonts de l'àrea d'Infraestructures de Cort diuen que "és un camí que va de l'aparcament del castell de Bellver al carrer del Polvorí, que ja estava asfaltat i ple de clots i que ara s'ha tornat a asfaltar".

En canvi, l'associació veïnal Son Quint-Parc Natural de Ponent criticava a xarxes l'acció de Cort: "El camí vell esperava que fos convertit en sender per a vianants i de servei per a emergències, ja que està tancat a la circulació des de fa dècades. No entenem quina malifeta ha fet el bosc al nostre Ajuntament". A més, Salvador Moll, un dels internautes, assegura que "les imatges són recents, perquè ahir feia molta olor de quitrà".

La plataforma ciutadana i els veïns de la barriada del Terreno es varen organitzar fa un any en el grup Salvem el Bosc de Bellver. Ja ho veien venir i demanaven a l'Ajuntament de Palma que aturàs la construcció del parc d'aventura. El projecte, aprovat el setembre de l'any passat, tenia un pressupost d'1,2 milions d'euros. La petició de signatures, oberta a través del canal Change.org, ja en té 9.121 de registrades.

Les entitats s'oposaven a l'ampliació i millora del parc infantil de Bellver del carrer del Polvorí i demanaven que només s'hi fessin les tasques de manteniment ordinari. Segons l'associació, "aquest projecte atempta contra l'esperit i la lletra del Pla d'ús i gestió del bosc de Bellver aprovat el 2016 per l'Ajuntament de Palma".

stats