Societat 15/02/2019

Denuncien l’ambaixador papal a França per agressió sexual

El nunci hauria acariciat en repetides ocasions el cul d'un agent de l'Ajuntament de París

Alícia Sans
2 min
El president francès, Emannuel Macron, i l'ambaixador papal a França, Luigi Ventura, a la recepció anual d'any nou.

PARÍSL’Església, novament a l’ull de l’huracà. La justícia francesa investiga el nunci apostòlic del Papa a França, monsenyor Luigi Ventura, després que un home l'hagi denunciat per "agressions sexuals". Segons 'Le Monde', els fets s'haurien produït el 17 de gener durant una cerimònia a l'Ajuntament de París, a la qual aquest representant diplomàtic de la Santa Seu, nomenat per Benet XVI, estava convidat.

L'Ajuntament de París va notificar l'agressió al fiscal de París gairebé una setmana més tard. De fet, l'article 40 del codi del procediment penal obliga "qualsevol autoritat constituïda, oficial públic o funcionari" a informar la fiscalia d'un crim o un delicte i a "transmetre al magistrat totes les informacions" relatives al fet.

Des del consistori han explicat a l'emissora Franceinfo que "el nunci va acariciar en repetides ocasions el cul de l'agent, que era l'encarregat d'acollir-lo" durant la recepció anual a les autoritats civils, diplomàtiques i religioses per felicitar-los l'any nou. La víctima és "un home d'una trentena d'anys, membre de la direcció d'Afers Exteriors de l'Ajuntament de París”, han precisat des de la municipalitat. Forma part de la delegació general de Relacions Internacionals (DGRI), i els tocaments s'haurien produït davant de diverses persones, que ja han estat cridades a declarar com a testimonis.

Segons la cadena de televisió catòlica francesa, KTOTV, el director de premsa del Vaticà ha confessat que "la Santa Seu s'ha assabentat de la investigació per la premsa" i que "n'espera les conclusions". El cas s'anuncia complex, ja que aquest nunci apostòlic de 74 anys es podria emparar en la seva immunitat diplomàtica davant la justícia. Des del 2009, monsenyor Ventura ocupa aquest càrrec, considerat un dels més prestigiosos de la diplomàcia pontifical. Abans d'arribar a París, va ser el nunci apostòlic del Papa al Canadà durant vuit anys.

stats