Agressió a la intimitat
Societat 27/05/2024

Denuncien una agressió contra la intimitat d'un menor al club Societat Esportiva Formentera

La família ha presentat una querella davant la Guàrdia Civil i s'ha posat en mans d'un advocat per dur el cas als tribunals

2 min
El partit al camp del Formentera

PalmaLa família d'un jugador de l'equip juvenil de la Societat Esportiva de Formentera ha denunciat una agressió contra la intimitat del seu fill menor el passat dissabte 4 de maig. Segons el relat dels familiars, la víctima hauria estat gravada amb el mòbil per sobre la porta mentre era al lavabo abans de l'inici del partit entre el CE Alaior i la SE Formentera. A banda d'això, la gravetat dels fets rau en l'enviament d'aquest vídeo on es veuen els genitals del menor a través d'un grup de WhatsApp oficial de l'equip i amb el permís de l'entrenador, segons ha informat la família. Un fet que podria ser tipificat com a delicte, segons preveu el Codi Penal.

Així, el capità de l'equip i autor del vídeo va mostrar-lo a l'entrenador de l'equip i li va demanar que el compartís pel grup d'aquesta xarxa social amb la intenció que el veiés tothom i de fer-lo servir com un recull de jugades i anècdotes de l'equip per al final de la temporada. Una vegada es va compartir el vídeo, la resta de jugadors de l'equip van fer escarni de les imatges, fent-ne captures de pantalla i, fins i tot, enganxines amb l'objectiu de difondre les imatges.

Quan els progenitors es varen assabentar dels fets, es posaren en contacte amb el responsable del vídeo, amb l'entrenador i amb el cap del futbol base del club per exigir la retirada de les imatges del grup i, assegurar-se que no es compartissin més enllà del que ja s'havia fet. En aquest sentit, la família lamenta que haguessin d'insistir diverses vegades als responsables del club perquè retirassin el vídeo, que no es va llevar fins unes cinc hores després d'haver-se fet la petició.

La família lamenta que l'entitat no hagi actuat amb "rapidesa i contundència", també que cap responsable no s'hagi interessat pels fets ni per l'estat de la víctima després d'haver patit l'agressió, ja que, ningú de la junta directiva hauria contactat amb ell fins passats uns dies després del succés i després que el pare hagués contactat ell mateix amb la directiva per esclarir els fets. Aleshores, el directiu del club li traslladà el seu suport davant la situació i li assegurà que prendrien mesures, malgrat que aquestes no afectarien l'entrenador, ni el responsable del futbol base ni l'autor del vídeo. Amb tot, la família ha denunciat el cas davant de la Guàrdia Civil i l'ARA Balears hi ha tingut accés corroborar els fets. A hores d'ara, els afectats estan en mans d'un advocat per dur el cas als tribunals.

Aquest mitjà ha intentat contactar amb el club per conèixer la seva posició davant aquests fets, però no ha aconseguit fer-ho. Per la seva banda, Periódico de Ibiza ha avançat que el SE Formentera ha "lamentat profundament confirmar els fets". Igualment, n'han traslladat la seva "rotunda condemna" i han mostrat el seu "total suport" a la víctima. "Aquests tipus de conductes no tenen cabuda dins el club", han dit.

stats