Societat 04/09/2019

Denuncien l'activitat il·legal de pescadors furtius al Parc de l'Albufera

El TAIB (The International Albufera Biodiversity Group) demana que hi hagi més vigilància a la zona

Ara Balears
1 min
Imatge d'un cranc blau mort a l'Albufera. / TAIB

Palma"Les nostres visites habituals al Parc Natural de l'Albufera no sempre ens donen alegries...". Així comença la denúncia que ha fet el TAIB (The International Albufera Biodiversity Group) a través del perfil de Facebook per exigir a la Conselleria de Medi Ambient i Territori i a l'Ibanat que hi posin més vigilància per evitar l'activitat il·legal de pescadors furtius nocturns al parc.

Segons l'entitat, els pescadors "entren al parc al vespre per pescar, sobretot, carpa i, des de fa un temps, també el nouvingut cranc blau americà", i ho saben perquè "en més d'una ocasió" han trobat restes del seu pas, com "llaunes, plàstics, escates de carpa o hams de pesca". El TAIB recorda que és il·legal pescar dins del parc "i també pescar espècies exòtiques invasores, com les carpes i els crancs blaus".

La darrera troballa que ha fet l'entitat ha estat de restes d'un fogueró. "La nit anterior van cuinar el que pescaren fent foc a escassos metres de la massa de canyís més antiga del parc, amb la qual cosa posaren en perill un hàbitat únic a Balears". A més, han fet un crítica a les autoritats competents, ja que "sembla que no són capaces de posar-hi els mitjans necessaris per evitar aquestes pràctiques".

stats