Societat 22/06/2021

Demanen dos anys de presó per a les treballadores de l'escola de Palma que estaven a càrrec de la nina que va morir per un xoc anafilàctic

Els advocats de l'acusació reclamen penes més altes i la inhabilitació per treballar amb menors, al sector de la restauració i a menjadors escolars

ARA Balears
1 min
L'Audiència Provincial, a Palma.

PalmaLa Fiscalia demana penes de dos anys de presó per a les treballadores de l'escola de Palma que estaven a càrrec de la nina de quatre anys que va morir d'un xoc anafilàctic després de menjar un gelat de nata, substància a la qual era al·lèrgica.

Els advocats de l'acusació, en canvi, reclamen penes de quatre anys per a les treballadores i els acusen d'homicidi imprudent. A més, han reclamat que les dues treballadores siguin inhabilitades professionalment i no se'ls permeti dur a terme cap feina amb menors d'edat, ni ocupacions laborals relacionades amb la restauració i els menjadors escolars. L'acusació particular ha remarcat que, com a mínim, una de les treballadores coneixia l'al·lèrgia de la menor.

En aquest sentit, segons han detallat els advocats de l'acusació, les treballadores van confondre la lactosa amb la proteïna de la llet i varen donar el gelat a la menor, que va provocar-li el xoc anafilàctic. Davant aquest error, els advocats insisteixen a acusar les treballadores d'homicidi imprudent, ja que coneixien l'al·lèrgia de l'alumna.

Els fets van succeir el 24 de maig del 2019 durant el berenar, i segons les investigacions i els testimonis recollits durant el procés judicial, la menor es va queixar que no es trobava bé poc després de menjar el gelat, però la velocitat en què es van produir els símptomes i el xoc anafilàctic impediren qualsevol mena d'ajuda per salvar la vida a la nina.

stats