Societat 15/09/2019

Demanen 12 anys de presó per agredir i amenaçar de mort els seus pares

Els fets que es jutgen dimecres a Palma varen ocórrer a Felanitx l'octubre de 2018

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de l'Audiència de Palma

PalmaLa Fiscalia de Balears demana 12 anys de presó per a un home acusat d'agredir i amenaçar de matar els seus pares, després d'infringir una ordre d'allunyament i irrompre al seu habitatge de Felanitx, informa Efe.

Els fets, que es jutjaran dimecres, van ocórrer una nit d'octubre de 2018, quan l'home, que llavors tenia 51 anys, sent conscient que tenia prohibit acostar-se a menys de 100 metres del domicili dels seus pares, ho va ignorar, va acudir a l'habitatge, va rompre la porta i hi va entrar, segons recull l'escrit d'acusació de la Fiscalia.

En veure el seu pare, el va agafar dels cabells, el va arrossegar per les escales fins al passadís, el va tombar de panxa enlaire, es va asseure sobre el seu abdomen i el va agafar amb força pels braços, en forma de creu, amb un genoll pressionant el coll. Així ho va tenir retingut durant unes tres hores, al llarg de les quals si un germà de l'acusat o la seva mare intentaven intervenir-hi, li copejava la cara amb el puny tancat.

Va estar pegant els pares al llarg de les tres hores i els va dir que havia anat a matar-los, que havia contractat un sicari i que cremaria l'habitatge i els cotxes de la família. Els va escopir a tots dos, els va tirar vi i va cremar part de la barba del seu pare amb un encenedor. A més, va exigir a la seva mare que li donàs la llibreta del banc i el codi secret per anar a Son Banya a comprar cocaïna.

A més, va causar nombroses destrosses a l'habitatge. Així, va rompre el televisor, el telèfon, un mòbil, va treure menjar de la gelera i del rebost i el va tirar en terrar i va rompre dos quadres. Una d'aquestes pintures era un Miró amb dedicatòria per al propietari, la va fer a trossets i va intentar que el seu pare se'n menjàs els trossos mentre el copejava a la cara. Els danys han estat taxats en 925 euros, si bé els dos quadres no han pogut ser valorats.

La Fiscalia demana que sigui condemnat a 12 anys de presó per un delicte de trencament de mesura cautelar i un altre de violació de domicili amb violència, dos delictes contra la integritat moral, dos delictes de lesions en l'àmbit familiar amb l'agreujant de parentiu, amenaces i danys.

Reclama també que sigui multat amb 5.000 euros, condemnat a no poder acostar-se a menys de 500 metres de les víctimes ni comunicar-se amb ells durant 15 anys, i que les indemnitzi amb 11.200 euros.

El judici serà dimecres a partir de les 9.30 hores davant la Secció Primera de l'Audiència.

stats