La setmana que m'espera
Societat 13/08/2022

“Un dels meus plats estrella és la truita de patata, òbviament amb ceba”

El gerent del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, Ismael Gutiérrez, explica com serà la seva setmana

2 min
Ismael Gutiérrez, gerent del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

PalmaLa meva vida és com la de molts alts càrrecs: bastant feixuga. Reconec que som molt organitzat i la meva setmana sol anar sempre més o manco igual. Faig esport cada matí de dilluns a dissabte, entre les 6.30 h i les 8 h, perquè som corredor de muntanya amateur i això requereix una certa consistència. Concretament, els dilluns, dimecres i divendres vaig al gimnàs per reforçar; mentre que els dimarts, dijous i dissabtes vaig a córrer. Faig entre 40 i 50 quilòmetres a la setmana.

Ja dutxat i activat, arrib a la feina devers les 8.30 h i faig oficina fins a les 15 h. Abans, però, dedic un momentet a una altra de les meves grans aficions a banda de l’esport: la lectura. De camí al banc de sang –hi vaig a peu perquè és a 15 minuts de casa–, aprofit el viatge i llegesc. Normalment, tenc un llibre més gruixut per a estones més llargues –ara mateix estic amb Millennium, de Tom Holland– i un altre de més lleuger que m’enduc per a trajectes com aquest –ara és Buda, de Karen Armstrong. En qualsevol cas, quan arrib a l’oficina, faig un berenar superavorrit de civada amb llet i quatre toppings mentre mir el correu. Llavors, de 9 a 12 h, faig totes les reunions, si és possible, ja que la segona meitat del dia la intent dedicar al treball profund o que requereix més concentració. Ara bé, si tenc actes al matí, tot trontolla i m’hi adapt.

A les 15.10 h vaig a cercar en Pau a l’escoleta, ja que la meva dona s’encarrega de dur-l’hi a primera hora del matí. Com que ambdós tenim càrregues laborals intenses, intentam repartir-nos les hores a l’hora de cuidar el petitó per gaudir d’ell al màxim. Així que, quan arribam a casa, li don el dinar, l’adorm i aprofit per continuar fent feina. Més tard, a les 18 h, li don el berenar i fins a les 20 h el dia ja és un poc més flexible. El meu fill és la meva prioritat sempre que tenc una estona lliure.

Ja entrant el vespre toca banyar en Pau, donar-li el biberó i dur-lo a dormir. A partir d’aquí, devers les 21 h, intent relaxar-me i estar amb la meva parella. Per a mi és molt important desconnectar del mòbil i moltes vegades ens posam una sèrie o una pel·lícula.

Una altra de les coses que em relaxen és cuinar; a casa jo som el xef i intent que el menjar sigui variat. També mir que siguin receptes eficients entre setmana. Em pos música i desconnect fent algun plat planificat i senzill. El meu plat estrella és la truita de patata, òbviament amb ceba. També solc fer macarrons al forn, que agraden molt a la meva parella, o quelcom de cuina asiàtica, que m’encanta, com el pad thai.

El cap de setmana el meu objectiu és no invertir més de dues o tres hores en temes de feina. Si hi ha actes en l’àmbit polític, per exemple, hi vaig, però la norma és tenir-ho tot fet el diumenge a les 18 h. A casa, en Pau, la meva dona i jo tenim dos inquilins felins: en Goku i na Bulma.

stats